Odp: Woda we wnęce na koło zapasowe
Ja mam MK3 w kombi 2014 r.
Papierowych naklejek w miejscach otworów nie ma, są za to naklejki gumowo plastikowe, przezroczyste.
W focusie MK3 kombi trzeba zrobić tak:
Ściągnąć lampy tylne, są tam otwory zaślepione papierem
Następnie ściągnąć zderzak, tam też są 4 otwory zaślepione papierem (u mnie fabrycznie gumowymi naklejkami stan idealny)
Po ściągnięciu zderzaka należy również silikonem obkleic do około kratki wentylacyjne które macie z boku (z ciśnieniowe)
Następnie jak otworzycie klapę tam gdzie kończą się listwy jest silikon który schodzi na nadwozie w stronę uszczelki klapy, ta taka ścieżka.. najlepiej kupić silikon oływajacy i zalać ta ścieżkę
Między lampą tylną a górnymi zawiasami jest jeszcze ścieżka w poprzek. Zakresie to łączenie też silikonem pływającym czy czymś innym
Następnie ja nie mam relingów ale mam te plastikowe listwy
Ściągacie listwy dachowe bardzo prosto wystarczy podwazać i będziecie mieli takie płaskie koreczki jakby z uszczeleczką. Jest ich w sumie chyba 5 na całej długości dachu
Bierzecie silikon pływający i zaleepiacie te koreczki w całości
Jak macie już ściągnięte listwy dachu bierzemy uszczelniacz Boll najtańszy nawet kolor możecie dobrać, biały ,czarny , srlszary, beżowy i wzdłuż łączenia blachy na całej długości robicie ścieżkę. Ale ścieżka ma być w tym węższym odcinku bliżej Was
I teraz tak,. Możecie bawić się w szukanie,.. zróbcie od razu tak jak napisałem w sumie to 2 godziny pracy max. Zaoszczędzisz sobie czasu i nerwowo w szukaniu przecieku
|