Cytat:
|
To zapytam o te światła matrycowe, bo mnie zastanawia jedno i nie wiem, czy to taki urok, moje przywidzenia czy faktycznie problem: przy zmianie kierunku matrycowe światła podążają za kierownicą ale czy mi się wydaje, czy robią to dość skokowo? Bo widzę wyraźne przełączanie poszczególnych sekcji...
|
Mi się wydaje, że światła kierują się na zakręty płynie, tak jakby soczewki były sterowane mechanicznie. Skokowo wyłączane są sekcje dla kierowców jadących z przodu.
Tutaj poniżej gość nagrał przejazd, również po zakrętach, efekt przy użyciu kamery wydaje się jednak mniej widoczny niż ma to miejsce w rzeczywistości.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Teraz w instrukcji doczytałem, że to doświetlanie zakrętów to funkcja świateł adaptacyjnych (nie wiem czy muszą być matrycowe czy mogą być zwykle)
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
W sumie to ograniczenie może być kluczowe:
Wskazówka: Funkcja ta jest dostępna tylko wtedy, gdy prędkość pojazdu jest niższa niż 50 km/h.
Może u mnie wrażenie jest większe, bo w wersji Active X są dodatkowe światła (przeciwmgielne?), które włączają się na zakrętach i skrzyżowaniach. To chyba ta funkcja opisana jako "Statyczne światła doświetlające zakręty".