![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#3621 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: KUGA MK 3.5 ST-line X
Silnik: 2.5 Duratec PHEV 243KM
Rocznik: 2025
|
Szkoda że tylko PR nadaje w DAB. Żadnej komercyjnej stacji sie nie opłaca.
|
|
|
|
|
|
#3622 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-11-2008
Model: Ford Kuga III stline x
Silnik: 2.5 hybryda
|
W DAB mam cały czas Radio Kierowców , lepiej niż komercja , bo nie muszę uczyć się na pamięć reklam...
|
|
|
|
|
|
#3623 | ||
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Kuga ST-Line X, FHEV AWD
Silnik: 2.5, 183KM
Rocznik: 2024
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#3624 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Krzysztof
Model: Kuga mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3625 | |
|
![]() Imię: Michał
Model: Kuga Active X FHEV, Matrix+Winter
Silnik: 2.5 Duratec, 180KM
|
Dzień dobry, z pozdrowieniami świeży - i jeszcze zadowolony - użytkownik Kugi 2.5l FHEV Active X z pakietem zimowym i światłami matrycowymi. Jeśli ktoś ma jakieś pytania lub porady - chętnie pomogę i wysłucham ...
Bump: Cytat:
|
|
|
|
#3626 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: KUGA MK 3.5 ST-line X
Silnik: 2.5 Duratec PHEV 243KM
|
Tak mi odpisali w serwisie. Po zglebieniu tematu trzeba wiedziec co to zamglenie reflektora. Czyli delikatna mgielka jest dopuszczalna ale nie moze dojsc do skraplania. Jak zauwazysz kondensacje i skraplanie to juz to jest nieprawidlowe.
|
|
|
|
|
|
#3627 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Kuga ST-Line X, FHEV AWD
Silnik: 2.5, 183KM
Rocznik: 2024
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3628 | |
|
![]() Imię: Michał
Model: Kuga Active X FHEV, Matrix+Winter
Silnik: 2.5 Duratec, 180KM
|
Cytat:
Mi się wydaje, że światła kierują się na zakręty płynie, tak jakby soczewki były sterowane mechanicznie. Skokowo wyłączane są sekcje dla kierowców jadących z przodu. Tutaj poniżej gość nagrał przejazd, również po zakrętach, efekt przy użyciu kamery wydaje się jednak mniej widoczny niż ma to miejsce w rzeczywistości. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Teraz w instrukcji doczytałem, że to doświetlanie zakrętów to funkcja świateł adaptacyjnych (nie wiem czy muszą być matrycowe czy mogą być zwykle) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] W sumie to ograniczenie może być kluczowe: Wskazówka: Funkcja ta jest dostępna tylko wtedy, gdy prędkość pojazdu jest niższa niż 50 km/h. Może u mnie wrażenie jest większe, bo w wersji Active X są dodatkowe światła (przeciwmgielne?), które włączają się na zakrętach i skrzyżowaniach. To chyba ta funkcja opisana jako "Statyczne światła doświetlające zakręty".
Jeżdżę, więc jestem. Ostatnio edytowane przez NimnuL ; 03-01-2026 o 08:33 Powód: Suplement informacji |
|
|
|
|
|
|
#3629 |
|
![]() Zarejestrowany: 19-07-2013
Model: Fiesta 8 | Kuga 3.5 StLineX
Silnik: 1.5 TDCI | 2.5 PHEV
Rocznik: 2018 | 2025
|
^^^^^^
Przedlift miał trzy wersje świateł. Topowe miały doświetlanie poprzez mechaniczny obrót całego modułu w lampie. Polift ma dwie wersje lamp. 1. Full LED odbłyśnikowe (ledy świecą od góry na odbłyśniki). DRL w formie jednego paska na górze lampy. Kierunki jako led w wewnętrznej trójkątnej części lampy. Poziomowanie pokrętłem we włączniku świateł. Automatyczne długie mają przyjemy fade-in / fade-out więc nie widać skoków jasności. 2. Matrix led, czyli prjekcyjne z sekcjami LED które się załączają na żądanie (sterowane z map, skrętu kierownicy oraz danych z kamery na szybie). DRL w formie paska oraz dwóch obwódek. Kierunkowskazy jako paski tam, gdzie są dzienne (DRL). Autopoziomowanie dwoma czujnikami na zawieszeniu + moduł HCM. Środokowa belka led. Ciekawostka: belkę led da się dołożyć do wersji odbłyśnikowej. Jedni ją kochają, inni nienawidzą, a ja pragmatycznie uważam że mogę nawet świecić jak choinka, byle żaden smartfonowy pieszy-zombie nie wlazł mi przed auto. Potrzebna jest: - belka LED (w ASO [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], a używki to już za ile się trafi. Warto poszukać na zagranicznych i wyhaczyć nawet po 200). - trudno dostępne wtyczki do belki. Dwie sztuki. Można dorwać wiązkę zderzaka i ciąć, ale trafiłem [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. W ASO wołają chore 200 zł sztuka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (numer WPT-1469 / GU2Z14S411KA ) - aby nie ciąć wiązek reflektora, to [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Zasilanie bierzemy z PINu 5 lampy, a masę z PINu 7. Wystarczy z jednej, lewej lampy. Na amperomierzu pokazuje śmieszna 0,2 A poboru. Ostatnio edytowane przez bombel321 ; 05-01-2026 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#3630 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adrian
Model: Kuga
Silnik: 2.0d 180 KM AWD
Rocznik: 2020
|
Witam,
chciałbym podpytać doświadczonych/znających temat... Posiadam kugę mk3 z 20r 2.0d 180km AWD 4x4 automat 8 biegowy (przebieg 65 tyś km) Użytkuje auto od 4 miesięcy i zauważyłem, że przy niskich temperaturach auto trzyma wysokie obroty ok 500m do 1.5km od rozpoczęcia jazdy (ok 2000). Później wszystko jest normalnie, brak jakichkolwiek szarpań czy innego rodzaju niepokojących oznaków. Dodam, że poprzedni właściciel przy przebiegu 55 tyś wymieniał olej silnik/skrzynia Proszę o informację czy jest to normalne zjawisko czy coś może być nie tak... |
|
|
|