Zimą często zaparowany konwers+ po obu bokach .
Witam, szanowne grono .
Już dawno miałem o tym napisać ale jakoś nie było czasu . moje pytanie do użytkowników jest takie .
Jak pozbyć się tej niedogodności, w S max konkretnie w konwers +/ szybka zegarów zimą często jest zaparowany zazwyczaj po obu bokach ok 5 cm . Ostatnio ze względu na mrozy mojego Maksia trzymam w garażu, choć to bez znaczenia bo zazwyczaj stał na powietrzu i też często ten objaw był widoczny przez pierwsze kilkanaście / kilkadziesiąt minut od wejścia do samochodu . Teraz przez 7 dni stoi Maksiu w garażu nieogrzewanym z opuszczonymi szybami przednimi na ok.2 cm temperatura wewn. 1 st.C . nie ma brudnych , mokrych dywaników ani nie jest mokro w garażu czy pod kołami a problem z zaparowaniem jest nadal ... Zaznaczam że latem sprawdzałem wykładzinę ,dywaniki nawet zdejmowałem podsufitkę i polewałem z węża samochód czy nie ma przecieku z dachu czy przy szybach i nic nie znalazłem . Natomiast jeśli trochę popada i wejdę do wewnątrz trochę mokry to dość szybko wewnątrz paruje że trudno to opanować zwłaszcza w dżdżyste dni . Płynu chłodzącego nie ubywa tknęło mnie nawet żeby śprawdzić filtr od klimy ... ale był suchutki.. Teraz na zimę filtr węglowy wyjąłem całkowicie . Czekam na porady ...