View Single Post
Stary 24-10-2005, 22:06   #188
guja
ford::amateur

Domyślnie

Witam was.
O blosie slyszalem juz jakis czas temu ale troche sie go obawiałem.

Od poczatku fury miałem instalke I generacji , nie bylo z nia nigdy problemow , poza moca oczywiscie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak wiadomo problemem byl palnik, mam okolo 38mm, fabryczny przelot ma prawie 70mm.
Od okolo tygodnia mam dolozony komputer gazowy z krokowcem ale nie do konca jestem z niego zadowolony wiec zwrocilem sie ku pamietnemu blosowi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Kilka danych mojej furki:

2.0 8-zaworowa , 115km , przepływka "pret" , mixer na przepustnicy.

A teraz kilka pytan:
1.Z tego co pisze reguluje sie tylko bieg jałowy , oraz skład mieszanki przy ~3.5 tys obrotów.Czym tak naprawde jest sam blos ? Jakiegos typu mebrana ustawialna od podcisnienia ?
2.Jak ma byc ustawiony parownik ? trzeba dokladnie ustawic zawór glowny podawania gazu czy blos to zrobi za niego ?(jelsi nie to ustala sie gora czy dolna dawke ) ?
3.Jesli blos jest liniowy to teoretycznie powinno byc + - spalanie takie jak na benzynie, jak jest w praktyce ?
4.Gdzie w Kraku mogłbym sie umowic z kims i popatrzec na wlasne oczy jak to dziala i wyglada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
5.Regulowanie gazu poprze wskazania sondy mi nie obce ale gdzie ewentualnie mogłbym takiego blosa kupic i zalorzyc w Kraku ?
6. Co sie dzieje z iloscia gazu lub samym blosem w momencie puszczenia pedalu gazu ?jego membrana ustala dawke wzgledem podcisnienia ? czy dobra instalka 2 gen nie bedzie dokładniejsza ?
7.czemu uwazacie ze nowsza wersja z atutorem jest be ? powinna ulatwic strojenie calego patentu.
8.jak cos wymysle to napisze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdro Rafał
guja jest offline