Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > LPG
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-10-2005, 22:05   #181
gondoljerzy
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał maup
BLOS'y przyjechawszy - na razie malutko ale mam nadzieję, że już będą wreszcie w stałej sprzedaży.
Jaki mają numerek katalogowy? Jeśli masz te Blosy pod ręką to może zmierzysz wymiary szczeliny.

Cytat:
Pamiętasz Struna, że czasem trzeba podpiłować gwizdek i to tylko w jednym miejscu?
Nie wiem, czy właśnie nie zachodzi taka sytuacja.
Natomiast jeżeli da się tego uniknąć to szczerze odradzam zabawę z pilniczkiem...
Tylko jak stwierdzić w którym miejscu rozpiłowywać. Przecież nie da rady zajrzeć do wnętrza blosa podczas jazdy. Trzeba by na hamowni obciążeniowej to robić. Ja z tego względu rozpiłowywałem proporcjonalnie całą szczelinę.

gondoljerzy jest offline  
Stary 16-10-2005, 19:38   #182
goago
ford::beginner

Model: V40
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2014
Domyślnie

Cytat:
Napisał maup
BLOS'y przyjechawszy - na razie malutko ale mam nadzieję, że już będą wreszcie w stałej sprzedaży.
HEJ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))
to ile konkretnie za tego blosa?
goago jest offline  
Stary 16-10-2005, 21:32   #183
Browix
ford::amateur

Domyślnie

bardzo interesujacy artykul , nie powiem ,zastanawiam sie nad kupnem blosa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko interesuje mnie srednica Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiadomo to glownie od niej wszytko zalerzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a szczegulnie srednica na wejsciu/ wyjsciu . ogladajac zdjecia odnioslem wrazenie ze blos sie zweza w srodku :/ . jesli to prawda to fajnie by bylo jakby ktos napisal jaka ma wtedy srednice . te zwerzenie przypomina troche przewezki na dolotach w normalnych instalacjach 2 generacji . wszystko wydawalo sie dla mnie klarowne ale jak zobaczylem te zdjecia to zwatpilem. skoro jest zwerzenie to czym to sie rozni od instalacji z przewezka na dolocie , szkoro tu i tu wpadajace powietrze napotyka waskie gardlo - moze to troche laickie ... tak poprostu wywnioskowalem i jestem ciekawy jak to jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Browix jest offline  
Stary 17-10-2005, 17:22   #184
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
Domyślnie

czym się różni - ano tym że jest to zwężenie niewielkie a nie rzędu 50 % średnicy jak to na zwykłych palnikach - Blos masrednicę przepływu około 75mm t- Ty widze masz Golfa 1,8 to jakby na taki motorek wystarczy z oogroooooomnym zapasem. U mnie do motora 2.9 w zupełności wystacza więc w Twoim przypadku jakby obawy sa totalnie bezzasadne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A co do piłowania slit-a w BLOS-ie - a czemuś to nie możesz zajrzeć do BLOS-a podczas pracy? odpinasz węża i widzisz gdzie jest przepustnica.
Struna jest offline  
Stary 17-10-2005, 18:58   #185
kukus
ford::beginner

Domyślnie

Hej! Taka sprawa. Czy ktos podejmie sie napisania jakiegos manula jak zalozyc i wyregulowac blosa sposobami domowymi czy trzeba samemu zlepiac czastki informacji z calego tematu. Moja wypowiedz zostanie odebrana jako akt lenistwa ale mysle ze uzytkownikow przybywa i takie cos napewno przydaloby sie.
kukus jest offline  
Stary 20-10-2005, 11:02   #186
gondoljerzy
ford::average

Domyślnie

Cytat:
Napisał Struna
...
A co do piłowania slit-a w BLOS-ie - a czemuś to nie możesz zajrzeć do BLOS-a podczas pracy? odpinasz węża i widzisz gdzie jest przepustnica.
Ciekawe jak chcesz to zrobić w czasie jazdy pod obciążeniem.
gondoljerzy jest offline  
Stary 20-10-2005, 17:29   #187
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Domyślnie

oj tam od razu pod obciążeniem - test na postoju, piłowanie i jazda w teren na testy a najlepiej na hamownię.
Struna jest offline  
Stary 24-10-2005, 22:06   #188
guja

Domyślnie

Witam was.
O blosie slyszalem juz jakis czas temu ale troche sie go obawiałem.

Od poczatku fury miałem instalke I generacji , nie bylo z nia nigdy problemow , poza moca oczywiscie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak wiadomo problemem byl palnik, mam okolo 38mm, fabryczny przelot ma prawie 70mm.
Od okolo tygodnia mam dolozony komputer gazowy z krokowcem ale nie do konca jestem z niego zadowolony wiec zwrocilem sie ku pamietnemu blosowi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Kilka danych mojej furki:

2.0 8-zaworowa , 115km , przepływka "pret" , mixer na przepustnicy.

A teraz kilka pytan:
1.Z tego co pisze reguluje sie tylko bieg jałowy , oraz skład mieszanki przy ~3.5 tys obrotów.Czym tak naprawde jest sam blos ? Jakiegos typu mebrana ustawialna od podcisnienia ?
2.Jak ma byc ustawiony parownik ? trzeba dokladnie ustawic zawór glowny podawania gazu czy blos to zrobi za niego ?(jelsi nie to ustala sie gora czy dolna dawke ) ?
3.Jesli blos jest liniowy to teoretycznie powinno byc + - spalanie takie jak na benzynie, jak jest w praktyce ?
4.Gdzie w Kraku mogłbym sie umowic z kims i popatrzec na wlasne oczy jak to dziala i wyglada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
5.Regulowanie gazu poprze wskazania sondy mi nie obce ale gdzie ewentualnie mogłbym takiego blosa kupic i zalorzyc w Kraku ?
6. Co sie dzieje z iloscia gazu lub samym blosem w momencie puszczenia pedalu gazu ?jego membrana ustala dawke wzgledem podcisnienia ? czy dobra instalka 2 gen nie bedzie dokładniejsza ?
7.czemu uwazacie ze nowsza wersja z atutorem jest be ? powinna ulatwic strojenie calego patentu.
8.jak cos wymysle to napisze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdro Rafał
guja jest offline  
Stary 25-10-2005, 16:53   #189
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Domyślnie

tam nie ma membrany tylko przepustnica - odkręcasz parownik na max a BLOS sam dawkuje ilość gazu w zależności od ilości przepływającego powietrza.

Jak chcesz to możemy się umówic gdzieś i sobie obejrzysz u mnie jak to wygląda i Ci opowiem dokładnie co i jak, po co i dlaczego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Struna jest offline  
Stary 25-10-2005, 17:58   #190
guja

Domyślnie

bardzo chetnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
guja jest offline  
Zamknięty Temat

Zasady postowania