![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#181 | ||
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#182 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-10-2005
Model: V40
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2014
|
Cytat:
to ile konkretnie za tego blosa? |
|
|
|
|
|
#183 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 16-10-2005
|
bardzo interesujacy artykul , nie powiem ,zastanawiam sie nad kupnem blosa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tylko interesuje mnie srednica Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wiadomo to glownie od niej wszytko zalerzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a szczegulnie srednica na wejsciu/ wyjsciu . ogladajac zdjecia odnioslem wrazenie ze blos sie zweza w srodku :/ . jesli to prawda to fajnie by bylo jakby ktos napisal jaka ma wtedy srednice . te zwerzenie przypomina troche przewezki na dolotach w normalnych instalacjach 2 generacji . wszystko wydawalo sie dla mnie klarowne ale jak zobaczylem te zdjecia to zwatpilem. skoro jest zwerzenie to czym to sie rozni od instalacji z przewezka na dolocie , szkoro tu i tu wpadajace powietrze napotyka waskie gardlo - moze to troche laickie ... tak poprostu wywnioskowalem i jestem ciekawy jak to jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#184 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
czym się różni - ano tym że jest to zwężenie niewielkie a nie rzędu 50 % średnicy jak to na zwykłych palnikach - Blos masrednicę przepływu około 75mm t- Ty widze masz Golfa 1,8 to jakby na taki motorek wystarczy z oogroooooomnym zapasem. U mnie do motora 2.9 w zupełności wystacza więc w Twoim przypadku jakby obawy sa totalnie bezzasadne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do piłowania slit-a w BLOS-ie - a czemuś to nie możesz zajrzeć do BLOS-a podczas pracy? odpinasz węża i widzisz gdzie jest przepustnica. |
|
|
|
|
#185 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-08-2005
|
Hej! Taka sprawa. Czy ktos podejmie sie napisania jakiegos manula jak zalozyc i wyregulowac blosa sposobami domowymi czy trzeba samemu zlepiac czastki informacji z calego tematu. Moja wypowiedz zostanie odebrana jako akt lenistwa ale mysle ze uzytkownikow przybywa i takie cos napewno przydaloby sie.
|
|
|
|
|
#186 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
oj tam od razu pod obciążeniem - test na postoju, piłowanie i jazda w teren na testy a najlepiej na hamownię.
|
|
|
|
|
#188 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 24-10-2005
|
Witam was.
O blosie slyszalem juz jakis czas temu ale troche sie go obawiałem. Od poczatku fury miałem instalke I generacji , nie bylo z nia nigdy problemow , poza moca oczywiscie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak wiadomo problemem byl palnik, mam okolo 38mm, fabryczny przelot ma prawie 70mm. Od okolo tygodnia mam dolozony komputer gazowy z krokowcem ale nie do konca jestem z niego zadowolony wiec zwrocilem sie ku pamietnemu blosowi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kilka danych mojej furki: 2.0 8-zaworowa , 115km , przepływka "pret" , mixer na przepustnicy. A teraz kilka pytan: 1.Z tego co pisze reguluje sie tylko bieg jałowy , oraz skład mieszanki przy ~3.5 tys obrotów.Czym tak naprawde jest sam blos ? Jakiegos typu mebrana ustawialna od podcisnienia ? 2.Jak ma byc ustawiony parownik ? trzeba dokladnie ustawic zawór glowny podawania gazu czy blos to zrobi za niego ?(jelsi nie to ustala sie gora czy dolna dawke ) ? 3.Jesli blos jest liniowy to teoretycznie powinno byc + - spalanie takie jak na benzynie, jak jest w praktyce ? 4.Gdzie w Kraku mogłbym sie umowic z kims i popatrzec na wlasne oczy jak to dziala i wyglada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 5.Regulowanie gazu poprze wskazania sondy mi nie obce ale gdzie ewentualnie mogłbym takiego blosa kupic i zalorzyc w Kraku ? 6. Co sie dzieje z iloscia gazu lub samym blosem w momencie puszczenia pedalu gazu ?jego membrana ustala dawke wzgledem podcisnienia ? czy dobra instalka 2 gen nie bedzie dokładniejsza ? 7.czemu uwazacie ze nowsza wersja z atutorem jest be ? powinna ulatwic strojenie calego patentu. 8.jak cos wymysle to napisze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdro Rafał |
|
|
|
|
#189 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
tam nie ma membrany tylko przepustnica - odkręcasz parownik na max a BLOS sam dawkuje ilość gazu w zależności od ilości przepływającego powietrza.
Jak chcesz to możemy się umówic gdzieś i sobie obejrzysz u mnie jak to wygląda i Ci opowiem dokładnie co i jak, po co i dlaczego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
![]() |
|
|
|