Wielkie DZIĘKI kolego KGB
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wreszcie sprawa stała się jasna, bo z wcześniej udzielonych odpowiedzi trochę się pogubiłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do mojego parownika to mam VIALLE (chyba typ F) - duży parownik z dwoma elektrozaworami i chyba zintegrowanym filtrem - dlatego dociekałem czy jest on potrzebny w instalacji, bo jak wyrzucę ten parownik to nie będzie tu żadnego filtra.
Zdjęcie było nie moje, miało służyć jedynie pokazaniu o co mi chodzi
Zatem podsumowując - mając gołą rurkę od zbiornika (po zdjęciu mojego dziwnego parownika) muszę kupić filltr fazy ciekłej (może być zintegrowany z elektrozaworem - jak na zdjęciu) ale te bez elektrozaworu są sitkowe /plastikowe/ więc - nie warto :584:
Czyli najlepiej - kupić wybrany parownik i elektrozawór taki jak na zdjęciu