View Single Post
Stary 23-09-2008, 00:45   #152
corneliusab
ford::expert

Model: S-Max Titanium S / Kuga Individual
Silnik: 2.5 T 220 PS / 2.5 T 200PS
Rocznik: 2009 / 2009
Domyślnie Re: zimny silnik gaśnie

Cytat:
Napisał radekbox
a po co chesz czekac do weekendu, przeciez to 5 sekund roboty
No moze i tak ale ja potrzebuje moje autko codziennie, a na cieplym silniku lapy nie mam zamiaru tam wkladac, w weekend nie pracuje wiec i bez auta sie moge obejsc jakby cos sie stalo nieprzewidzianego np. ukryszyl sie przewod, zawsze bede mial czas na wymyslenie czegos.
Cytat:
Napisał radekbox
tam, gdzie masz zaworek, ciagniesz do gory (jesli bedzie sparciala rurka, to przy wyciaganiu moze peknac, jesli jest w dorym stanie to nic jej sie nie stanie)
najpierw wyciagasz od strony zaworka rurke (zaworek wyskoczy razem z nia) a potem z drugiej strony.
Wlasnie o to mi chodzilo jak to ma wygladac. Dzieki
Cytat:
Napisał radekbox
tak naprawde nie trzeba robic zadnego testu pisaka. wystarczy jedynie obrocic zaworek i zobaczyc, czy pod wplywem grawitacji ta zapadka w nim opadnie (jesli opadnie to znaczy, ze sprezynka w srodku juz padla i zaworek do wymiany).
Tu jest tez problem bo w sumie ile postow tyle i pomyslow na sprawdzenie zaworka i teraz badz madry, ktory jest ten prawidlowy :fcp1
Cytat:
Napisał radekbox
jesli jednak zrobisz ten test pisaka i dalej bedzie gasl, to musisz sprawdzic szczelnosc wszystkich rurek wychodzacych/wchodzacych do kolektora ssacego.
potem posprawdzac sonde, rezystencje czyjnikow temp. powietrza i cieczy...
uszczelki przepustnicy, kolektora ssacego, wtryskow, kolektora wydechowego
jesli dalej nic to dobrze jest podjechac pod kompa,
Dobrze wiedziec, dzieki
Cytat:
Napisał radekbox
a potem to juz jedynie popychacze hydrauliczne... :fcp5
Tego wolalbym uniknac bo w DE to bedzie napewno nieoplacalne i przekroczy wartosc auta.

Pozdrawiam

corneliusab jest offline   Odpowiedź z Cytatem