|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
04-07-2011, 12:17 | #61 | |
ford::amateur
Model: Focus C-MAX
Silnik: 1.6 TDCI 109KM
Rocznik: 2004
|
Odp: Lekkie Dławienie :)
Cytat:
Wtryski uszczelniał dobry zakład działający w tej branży, sam się do tego nie zabierałem. ad2) Sam co zrobię to wyczyszczę dziś EGR. ad3) Dwóch mechaników z podłączonym laptopem jeździło moim autem doprowadzając go do zapalenia błędu ale poza napisem Usterka ukł. silnika nie wywala żadnego errora. Ale tak jak piszesz jeden z nich (pierwszy) sugerował, że może to by przeładowanie turbiny. Co ciekawe następna awaraia miała miejsce wzoraj - jechałem z pracy , auto muli strasznie, dodaję gazu a tu nagle strzał pod maską i 50%mocy znikło a z tyłu chmura dymu. Rozwaliło rurę od intercollera i wypięło odmę. Czyżby zapchany czyms wydech czy turbo przeładowuje? Ostatnio edytowane przez tomesto ; 04-07-2011 o 12:21 |
|
16-08-2011, 18:14 | #62 |
ford::beginner
Model: Focus II (3d Hatchback)
Silnik: 2.0
Rocznik: 2005
|
U mnie temat jak narazie rozwiązany, problem: dwie male dziurki na rurze od intercoolera gdzie wydostwalo sie powietrze bokiem przez co turbina nie dostawala tyle ile powinna, koszt naprawy: 50 zl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
08-11-2012, 21:32 | #63 | |
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Problem dławienia mam już od dawna. Czasami miesiąc jeżdżę bez problemu po czym kolejny miesiąc każdego dnia czuję dławienie. Mechanik wyczyścił mi EGR i był spokój przez 2 tygodnie. Aktualnie znów przerywa, komp niczego nie widzi. Dławienie jest czasami tak mocne że silnik gaśnie. Zastanawiam się czy nie sprawdzić dolotu do EGR, może go nie wyczyścił dokładnie. Zrobiłbym to w weekend tylko mam problem: gdzie jest ten rąbany EGR Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co muszę odkręcić żeby się do dziadostwa dostać? Za pomoc z góry wielkie dzięki. Fotki mile widziane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam |
|
03-02-2024, 20:56 | #64 |
Imię: Mateusz
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2008
|
U mnie wyświetlała się usterka silnika - po diagnozie zablokowany w pozycji zamkniętej egr. Oczywiscie EGR został wymieniony na nowy. Niestety poszarpywanie jak było tak było. Zaślepilem egr i jak ręką odjął. Auto jedzie płynnie, żadnych szarpnięć.
|
03-03-2024, 18:55 | #65 |
Imię: Gabriel
Model: Ford Kuga mk1
Silnik: 2.0 TDCi 163 km
Rocznik: 2011
|
Witam a ja mam problem taki że moja Kuga 2.0 TDCi 163km po rozgrzaniu gdzies po 70 /80 km wchodzi na obroty 1.5 tys obr nawet na biegu jałowym po wciśnięciu pedała hamulca wraca pięknie na swoje obroty,macie jakieś pomysły jak to rozwiązać pozdrawiam.
|
|
|
|