![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-07-2007
Model: focus
Silnik: 1,8 16V
Rocznik: 1999
|
Witam , pisze i prosze o pomoc w imienu znajomego , zostawil kluczyki w stacyjce i po kilku godz . wrocil do garazu ale juz auto samo zamknelo drzwi a drugi kluczyk tez jest w schowku, czy jest jakis sposob na otwarcie ?? czy tylko ratuje zbicie szyby ??? jesli tylko zbicie szyby to ktora by bylo jak najmniej problemow . Bardzo prosze o pomoc i porady .
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-12-2007
Model: Mondek
Silnik: benzyna,ropa
Rocznik: 2003
|
ja mysle ze nikt cie tu nie bedzie uczyl otwierania drzwi ... bo nawet nie wypada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - trzeba zadzwonic do speca za stowke otworzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jesli ma lepsze ubezpieczenie z assistance to takie cos oni otwieraja w cenie (np. axa)
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-07-2011
Model: ford mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 90osiołków
Rocznik: 2000r
|
miałem taki przypadek zimą i zrobiłem to tak: telefon do sklepu z szybami samochodowymi z pytaniem którą mają na miejscu okazało się że prawą i lewą przednią (te są najtańsze 100zł) pojechałem kupiłem okleiłem szybę taśmą klejącą żeby nie było bardzo dużo sprzątania później młotek w rękę i trzaskanie (sąsiad jak zobaczył to zaczoł gadać że mi już całkiem odwaliło bo sobie auto demoluje) nie wiedział w czym problem później 10minut wymiana szyby i po stresie od wtedy nauczyłem się nosić kluczyki w kieszeni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak dla mnie to było najprostrze wyjście z sytuacji
A MINA SĄSIADA BEZCENNA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Z kolegami lekko odgielismy przednie drzwi i wprowadziliśmy wo wewnatrz prosty nie gnący sie drut i otworzyliśmy klamkę od wewnatrz. pozdr Leszcz
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-07-2011
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi 130
Rocznik: 2004
|
Mój Mondeo zamyka się tylko sam, gdy otworze samochód ale nie otworze żadnych drzwi.. Po jakimś czasie je zablokuje.. Ale czy to oznacza, że może się sam zamknąć też jak kluczyki są w stacyjce?? Często tak zostawiam samochód, np otwieram bramę..
|
|
|
#6 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 23-03-2007
Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień
|
Kosmita, wszystko się może zdarzyć, lepiej nie domykaj drzwi od auta, otwierając bramę.
Pozdrawiam
|
|
|
#7 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Też to kiedyś przerabiałem, jak wyjeżdżałem na mature. O zgrozo ale były nerwy ale na szczęscie w porę znalazłem zapasowy kluczyk.
Generalnie nie da się bez uszkodzenia samochodu, chyba że albo jesteś dobrym złodziejem albo zadzwonisz do odpowiedniego człowieka. Nie wiem czy ubezpieczalnie nie maja takich ludzi. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-07-2007
Model: focus
Silnik: 1,8 16V
Rocznik: 1999
|
dzieki za info no coz znajomy nie bedzie pocieszony ale pozostaje tylko zbicie szyby , wydaje mi sie ze manjmniej problemow bedzie z mala szyba
|
|
|
#9 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-07-2011
Model: ford mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 90osiołków
Rocznik: 2000r
|
kolego najmniej problemów i najtańsze są szyby przednie boczne nie jest to tak że im mniejsza tym tańsza.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 17-11-2008
Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
|
Przy okazji - winny jest prawdopodobnie zamek kierowcy, a dokładniej mikrostyki. (Temat wielokrotnie poruszany więc można odszukać sobie sporo wiedzy na ten temat na forum). U mnie zamek świruje i nie otwiera mi się tylna klapa (tylko z pilota), czasem nie zamknie prawych tylnych drzwi, czasem otworzy się 2 albo 3 razy nawet jak nacisnę na pilocie tylko raz przycisk otwierania. Ten typ tak ma w związku z czym pilnuję kluczyków jak oka w głowie żeby nie było niespodzianki.
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|