Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 19-07-2011, 07:56   #1
darek1712
ford::average

Model: focus
Silnik: 1,8 16V
Rocznik: 1999
Domyślnie Zamkniete drzwi a kluczyk w stacyjce

Witam , pisze i prosze o pomoc w imienu znajomego , zostawil kluczyki w stacyjce i po kilku godz . wrocil do garazu ale juz auto samo zamknelo drzwi a drugi kluczyk tez jest w schowku, czy jest jakis sposob na otwarcie ?? czy tylko ratuje zbicie szyby ??? jesli tylko zbicie szyby to ktora by bylo jak najmniej problemow . Bardzo prosze o pomoc i porady .

Stary 19-07-2011, 09:07   #2
muli9
ford::advanced

Model: Mondek
Silnik: benzyna,ropa
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Zamkniete drzwi a kluczyk w stacyjce

ja mysle ze nikt cie tu nie bedzie uczyl otwierania drzwi ... bo nawet nie wypada Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - trzeba zadzwonic do speca za stowke otworzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jesli ma lepsze ubezpieczenie z assistance to takie cos oni otwieraja w cenie (np. axa)
Stary 19-07-2011, 11:23   #3
Piotruś

Model: ford mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 90osiołków
Rocznik: 2000r

miałem taki przypadek zimą i zrobiłem to tak: telefon do sklepu z szybami samochodowymi z pytaniem którą mają na miejscu okazało się że prawą i lewą przednią (te są najtańsze 100zł) pojechałem kupiłem okleiłem szybę taśmą klejącą żeby nie było bardzo dużo sprzątania później młotek w rękę i trzaskanie (sąsiad jak zobaczył to zaczoł gadać że mi już całkiem odwaliło bo sobie auto demoluje) nie wiedział w czym problem później 10minut wymiana szyby i po stresie od wtedy nauczyłem się nosić kluczyki w kieszeni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak dla mnie to było najprostrze wyjście z sytuacji
A MINA SĄSIADA BEZCENNA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Piotruś jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2011, 12:39   #4
leszcz
FCP member

Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał darek1712 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam , pisze i prosze o pomoc w imienu znajomego , zostawil kluczyki w stacyjce i po kilku godz . wrocil do garazu ale juz auto samo zamknelo drzwi a drugi kluczyk tez jest w schowku, czy jest jakis sposob na otwarcie ?? czy tylko ratuje zbicie szyby ??? jesli tylko zbicie szyby to ktora by bylo jak najmniej problemow . Bardzo prosze o pomoc i porady .
W zimie jak odsiezałem auto samochodzik się zamknął , silnik chodził a ja na zewnątrz .
Z kolegami lekko odgielismy przednie drzwi i wprowadziliśmy wo wewnatrz prosty nie gnący sie drut i otworzyliśmy klamkę od wewnatrz.

pozdr Leszcz
Stary 19-07-2011, 13:09   #5
Kosmita
ford::beginner

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi 130
Rocznik: 2004

Mój Mondeo zamyka się tylko sam, gdy otworze samochód ale nie otworze żadnych drzwi.. Po jakimś czasie je zablokuje.. Ale czy to oznacza, że może się sam zamknąć też jak kluczyki są w stacyjce?? Często tak zostawiam samochód, np otwieram bramę..
Stary 19-07-2011, 13:24   #6
Emmm
ford::expert

Model: mondeo mk II kombi
Silnik: 1.8 td endura de
Rocznik: 1997 grudzień

Kosmita, wszystko się może zdarzyć, lepiej nie domykaj drzwi od auta, otwierając bramę.
Pozdrawiam
Stary 19-07-2011, 14:19   #7
SrebnaStrzała
ford::expert

Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011

Też to kiedyś przerabiałem, jak wyjeżdżałem na mature. O zgrozo ale były nerwy ale na szczęscie w porę znalazłem zapasowy kluczyk.
Generalnie nie da się bez uszkodzenia samochodu, chyba że albo jesteś dobrym złodziejem albo zadzwonisz do odpowiedniego człowieka. Nie wiem czy ubezpieczalnie nie maja takich ludzi.
SrebnaStrzała jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2011, 14:37   #8
darek1712

Model: focus
Silnik: 1,8 16V
Rocznik: 1999

dzieki za info no coz znajomy nie bedzie pocieszony ale pozostaje tylko zbicie szyby , wydaje mi sie ze manjmniej problemow bedzie z mala szyba
Stary 19-07-2011, 15:51   #9
Piotruś

Model: ford mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 90osiołków
Rocznik: 2000r

kolego najmniej problemów i najtańsze są szyby przednie boczne nie jest to tak że im mniejsza tym tańsza.
Piotruś jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-07-2011, 16:41   #10
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017

Przy okazji - winny jest prawdopodobnie zamek kierowcy, a dokładniej mikrostyki. (Temat wielokrotnie poruszany więc można odszukać sobie sporo wiedzy na ten temat na forum). U mnie zamek świruje i nie otwiera mi się tylna klapa (tylko z pilota), czasem nie zamknie prawych tylnych drzwi, czasem otworzy się 2 albo 3 razy nawet jak nacisnę na pilocie tylko raz przycisk otwierania. Ten typ tak ma w związku z czym pilnuję kluczyków jak oka w głowie żeby nie było niespodzianki.

Zasady postowania