![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 27-03-2010
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2,2 TDCI 175KM
Rocznik: 2008
|
Witam, tak jak w temacie mam pytanie jakie macie sposoby zabezpieczenia halogenów przed kradzieżą? Ponieważ jestem ofiarą złodziei i często spotykam fordy z wyłupionymi oczkami dolnymi to jestem ciekaw w jaki sposób można się zabezpieczyć przed takim chamstwem, halogeny nie są tanie więc taka strata boli.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Ja się jeszcze nigdy z czymś takim nie spotkałem, aby ktoś jechał z "dziurami". Raczej tego łatwo zabezpieczyć nie będzie, bo dostęp do tych lamp jest bardzo łatwy i siedzi on w plastikach oraz sama obudowa też jest plastikowa.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dokładnie, mi zrobili dwie malutkie dziurki od dołu żeby mogli odkręcić śrubki (szczerze mówiąc to to sprytne) ale chyba ktoś ich spłoszył więc resztę wyrwali więc na pewno sobie zniszczyli obudowę halogenów (to było kretyńskie) ale i tak dobrze że nie zniszczyli zderzaka. A co do chodliwości to we Wrocławiu znikają jak świeże bułeczki.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Andrzej
Model: HONDA ACCORD + Mondeo mk3
Silnik: i-VTEC
Rocznik: 2005
|
Na wyrwanie z plastików po chamsku to już nic nie poradzisz ale najczęściej po prostu halogeny te po lifcie odkręcają i są one od dołu przykręcone jedną śrubą...może jak ktoś chce w jakiś sposób zabezpieczyć przed wykręceniem to może gniazdo śruby zakleić poxiliną wtedy to na pewno utrudni złodziejowi kradzież.
Ostatnio edytowane przez bambelo ; 09-01-2011 o 20:51 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Właśnie te halogeny miałem na myśli (przepraszam że nie dopisałem) ale resztę też chętnie ktoś inny doczyta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No tak ale jak zakleję to na poksylinę lub inny specyfik to będę miał później możliwość wymiany żarówek jak się przepalą ? zastanawiam się jeszcze nad daniem innej śruby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tzn to samo fi gwintu lecz inny rozmiar główki
Ostatnio edytowane przez bambucza ; 09-01-2011 o 20:55 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Co za problem odczepić dolny zderzak a wtedy to już pójdzie jak po maśle. Wystarczy że będą mieli przecinak i sobie wytną. Ty masz po FL więc może tam jest inaczej.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a może ktoś napisze bardziej optymistycznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czy to znaczy że na złodziei nie ma rady ?? trzeba coś wymyślić tak żebyśmy wszyscy na tym skorzystali.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-11-2008
Model: Mondeo MkIII
Silnik: TDDI by VTECH
Rocznik: 2002
|
płaskowniczki i dodatkowo dokręcenie od góry bądź boku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|