![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2017
|
![]()
Witam Panowie, jestem od miesiąca właścicielem Edka 2017, 2.0 Ecoboost AWD, Titanium, kupując go nie świeciły halogeny, poprzedni właściciel twierdził, że wystarczy polutować 2 przewody, wczoraj byłem na diagnostyce (warsztat), aby "naprawić usterkę"... Niestety, jak się okazało, z halogenów wychodzą 2 przewody, natomiast z instalacji w samochodzie idą 3 ( 2 plusy oraz masa). Pan diagnosta stwierdził, że można pokombinować i dołożyć przekaźnik, aby chodziło, niestety wiąże się to również z brakiem postojówek ( lampy USA - postojówki pomarańczowe),poprzedni właściciel twierdził, że robił to Pan Łukasz z Krakowa, który zmienił również włącznik. Obecnie nie działają światła w automacie ( nie ma do jazdy dziennej, natomiast po zmroku jest ok).
Czytając tematy o światłach (wiem, że było mnóstwo) natknąłem się na informację, że ramki Led nie pasują w zderzak UE. Teraz moje pytanie, czy jest ktoś z dolnośląskiego, który mi to ogarnie ( mogę podjechać 10-150 km), a przy okazji zakoduje kluczyk? Plizzzz help Panowie... Z góry dziękuję za informacje. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka Ostatnio edytowane przez SRS ; 12-02-2025 o 17:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
![]() Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
![]() |
#4 |
|
![]()
Właśnie taki, jak na foto 902 MHZ
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Udało się ogarnąć prawie wszystko
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: 18-01-2019
Model: Ford
Silnik: Edge
Rocznik: 2016
|
![]()
Witam , potrzebuje schemat podłączenia przednich świateł przeciwmgielnych , Włącznik wymieniony na EU , tylna mgła już działa .
Dzięki Ostatnio edytowane przez SRS ; 11-02-2025 o 22:44 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ford::average
![]() Imię: Bartek
Model: EDGE, Fiesta ST Line
Silnik: 3.5 AWD, 1.0 EcoBoost
Rocznik: 2017, 2018
|
![]()
Tak samo jak fusion. Jeśli korzystałeś z pdf w dziale mondeo/fusion od Tadeusza tedi_k, to w tym samym masz opisane dla przednich. Sam to przerabiałem,ale wyrzuciłem dolne LED amerykańskie, bo kable są w tych samych miejscach we wtyczce,a sam ich nie potrzebowałem z racji dołożenia full led gornych, albo można rzeźbić by w środek dolnych ledow dokładać halogeny. Ktoś z południa Polski już w to się bawił. Możesz podać emaila to wyślę instrukcję.
Wiązka z przełącznika do BCM na 99.9% już jest (bynajmniej w titanium istnieje). Należy doprowadzić kable z halogenów do BCM oraz masy. Taka podpowiedź jest na zagranicznym forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-09-2015
Model: Fiesta MK7 ; Edge Titanium
Silnik: 1.25 ; 2.0
Rocznik: 2014 ; 2017
|
![]()
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW , A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!! , MASZ JESZCZE "CYT.SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego ) jeżeli już...
Koledzy podpowiedzcie jak dokładaliście piny do tej wtyczki ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tam jest tyle miejsca ze ledwo ręka wchodzi nie mówiąc już o rozebraniu wtyczki i wpięciu pinów :/ Da się to jakoś wyjąć na wierzch albo rozebrać bardziej deskę od dołu żeby jakoś się tam dostać ? Ostatnio edytowane przez SRS ; 16-11-2021 o 18:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: EDGE SPORT
Silnik: 2,7
Rocznik: 2015
|
![]()
Witam. Podłączyłem przednie światła przeciwmgielne i włącznikiem od EU i wszystko niby ok. Zaprogramowałem doświetlanie zakrętów przez halogeny i nie działa. Co może być przyczyną?
|
![]() |
![]() |