Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-08-2012, 18:44   #1
waltz
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Kuga PHEV
Silnik: 2.5
Rocznik: 2023
Domyślnie Kilka pytań kupującego - S-max

Witajcie,
Na początek się przywitam - witajcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przymierzam się do zmiany samochodu i od jakiegoś czasu "chodzi za mną" S-max. Mam obecnie na oku jeden egzemplarz który sprawdziłem sobie w etis i mam kilka pytań w celu rozwiania wątpliwości. Otóż etis zwraca że na wyposażeniu jest;
Z elektroniczna kontr.statecznosci - co ford przez to rozumie ? czy to idtv czy esp ?
Z przesuw.podłogš przestrz. ładunk. - czy to taka sprytna podłoga wysuwna z bagażnika ?
Bez zestawu do siedzen - o jaki zestaw chodzi ?
Ogrzew.siedz. kier.-zmien.temp - czy podgrzewanie występuje od razu z wentylacją ?
Z dod. nagrzewn. - chodzi o coś typu webasto ?

I jeszcze pytanie AWF21 - to skrzynia Duartec (czy jak ona się tam zwie) ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi - do autka mam spory kawałek i chciałbym najpierw się dobrze przygotować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jak generalnie sprawuje się ta skrzynia ?

waltz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-08-2012, 19:09   #2
RafałB
ford::expert

Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Kilka pytań kupującego - S-max

Cytat:
Napisał waltz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Otóż etis zwraca że na wyposażeniu jest;
Z elektroniczna kontr.statecznosci - co ford przez to rozumie ? czy to idtv czy esp ?
Z przesuw.podłogš przestrz. ładunk. - czy to taka sprytna podłoga wysuwna z bagażnika ?
Bez zestawu do siedzen - o jaki zestaw chodzi ?
Ogrzew.siedz. kier.-zmien.temp - czy podgrzewanie występuje od razu z wentylacją ?
Z dod. nagrzewn. - chodzi o coś typu webasto ?
Odp:
1.ESP
2.Tak to ta podłoga bagażnika.
3.Pewnie brak zestawu montażowego 3-ciego rzędu siedzeń...
4.Nie,to ogrzewanie ze stopniowaniem...bez went.
5.Zwykła dodatkowa grzałka el.do każdego diesla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdro
Stary 14-08-2012, 21:01   #3
xander!
ford::average

Model: Focus II
Silnik: TDCI (Heko & MG Motorsport)
Rocznik: -----

Duratec to rodzaj silnika a nie skrzyni.

AWF21 to automat. Generalnie to nie wiem jak się sprawuje ale pakują ją do wielu samochodów.

I fajnie by było jakby ten spory kawałek nie okazał się Gnieznem itp.
xander! jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-08-2012, 22:41   #4
waltz

Nie, to nie Gniezno. To Gorzów Wlkp. Panowie zajmują się ściąganiem S-maxów z Niemiec
Stary 16-08-2012, 07:45   #5
czeslaw555

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

lepiej sam sobie ściągnij ,dobra rada wujka Cześka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 16-08-2012, 08:36   #6
wojtekn
Moderator

Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000

Cytat:
Napisał waltz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie, to nie Gniezno. To Gorzów Wlkp. Panowie zajmują się ściąganiem S-maxów z Niemiec
To, że to nie Gniezno to i tak nie powinno uśpić twojej czujności. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wojtekn jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-08-2012, 09:59   #7
waltz

Cytat:
Napisał czeslaw555 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
lepiej sam sobie ściągnij ,dobra rada wujka Cześka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chętnie bym to zrobił ale po pierwsze - nie bardzo mam czas i możliwości żeby samemu szukać w Niemczech auta od "prywatnej osoby" a po drugie - chcę je w leasingu więc ktoś w Polsce musi mi fk wystawić i sfinansować zakup

Cytat:
Napisał wojtekn Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To, że to nie Gniezno to i tak nie powinno uśpić twojej czujności. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie no, oczywiście że nie usypia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z tego powodu już jedna fajna i super pasująca sztuka mi uciekła bo za długo zbierałem się z jej dokładnym sprawdzeniem
Stary 16-08-2012, 20:15   #8
czeslaw555

Cytat:
nie bardzo mam czas i możliwości żeby samemu szukać w Niemczech auta od "prywatnej osoby" a po drugie - chcę je w leasingu więc ktoś w Polsce musi mi fk wystawić i sfinansować zakup
załatw sobie kase a ja ci pomoge kupić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 16-08-2012, 20:30   #9
waltz

Cytat:
Napisał czeslaw555 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
załatw sobie kase a ja ci pomoge kupić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak, tylko to w tym może być najtrudniejsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Choć może jakby coś pokombinować to by się taki manewr udał...

Post wyżej widziałem że faktycznie niezłe sztuki da się znaleźć jak ktoś wie gdzie szukać....
Stary 16-08-2012, 21:40   #10
czeslaw555

ludzie biora kredyt ,kupuja auto i potem przerabiaja toleasing ,pomysl ,pokombinuj

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania