![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-05-2010
Model: MK2 Sedan
Silnik: 2,5 V6 NoLPG
Rocznik: 1996
|
Witam
Zakupiłem w zeszłym tyg Mondeo MK2 - trzeba poprawić klika rzeczy... założę osobne tematy. 1) Obojętne w której pozycji, ustawię regulacje nawiewu (nogi, szyba, przód, etc) - to i tak nawiew działa tylko na szybę..... Miał ktoś podobny problem? Czy tam jest jakieś sterowane elektroniczne? mechaniczne? rozebrać deskę i tam szukać? - czy gdzieś indziej zupełnie jakiś chochlik siedzi? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-10-2006
Model: sprzedany
Silnik: sprzedany
Rocznik: sprzedany
|
Cytat:
ja miałem podobny problem. teść chciał mi zrobić dobrze i umył silnik karcherem. strącił przez to przewód ciśnienia który zasila sterowanie klapami nawiewu. Przypatrz się na początek komorze silnika na plastikowe przewody w okolicach serwa hamulca. zasilanie z filtra powietrza, potem ta elektryczna pompka, trójnik i jeden do serwa, dalej do EGR a inny do klap. Na przyszłość szukaj podobnych postów w wyszukiwarce. Naprawy które tu opisujemy pojawiają się cyklicznie. Tylko nie chce się szukać ludzikom. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 27-05-2010
Model: MK2 Sedan
Silnik: 2,5 V6 NoLPG
Rocznik: 1996
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
a ja podesle jeszcze temat w ktorym sa linki do innych tematow opisujacy problem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
ford::average
![]() Imię: Sylwester
Model: Mondeo MK II 1.8
Silnik: 1.8 PB+LPG 115 KM