![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: 350EL
Silnik: 2.4 Duratorq
Rocznik: 2003
|
Czołem.
Wycieraczki świrują. Opis: 1 bieg nie działa i po chwili działa jako 2bieg 2 bieg działa normalnie 3 bieg działa normalnie Wciśnięcie spryskiwaczy tylko pryska płyn (nie wiem czy nie powinno też wycierać) Po chwili gdy chce wyłączyć wycieraczki raz wracają do swojego miejsca ale przeważnie staną w różnym miejscu i stoją. Celuję na przekaźnik i chciałbym wiedzieć czy ktoś może wie który to jest albo ma numer którego mam szukać (najchętniej nowy). Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
|
Cytat:
Cytat:
Tym nie mniej sądzę, że jeżeli masz problem z ruchem przerywanym, to faktycznie padł przekaźnik. Mam jeden zapasowy przekaźnik w bagażniku, bo kiedyś zmieniałem go, ale udało mi się naprawić ten stary. Jutro ewentualnie podam ci numery przekaźnika. Kupowanie nowego raczej nie ma sensu (nie chcę skłamać, ale to chyba 300 zł), są używki na Allegro. W skrzynce bezpieczników w kabinie to jest przekaźnik R14 po prawej stronie, najbliższy szyby przedniej. Ten najwyższy. U mnie śmieszne rzeczy się działy - uszkodzony przekaźnik palił bezpiecznik wycieraczek przednich i wtedy zaczynały pracować non-stop tylne wycieraczki (nie dawały się nijak wyłączyć)... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 02-02-2017 o 17:36 |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
1 bieg działa tak samo jak bieg 2 albo w ogóle nie działa. Nie ma tego odstępu 5-10sekundowego między składaniem a rozkładaniem się wycieraczek.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
|
|
|
|
#5 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Przekaźnik ma oznaczenie 78GG17C499AA, jest czerwony, ma podwójną wysokość.
|
|
|
#6 |
|
|
Dziękuję za pomoc, później sprawdzę u siebie. Na popularnej stronie aukcyjnej jest ich trochę i w super cenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|