![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-08-2011
Model: focus c-max/ s-max
Silnik: 1,6 TDCi/ 2.0 TDCi
Rocznik: 2004/ 2010
|
Witam po dłuższej przerwie. Przeżylismy z Focusem C-max 1.6 TDCi 2004 rok w symbiozie 7 lat, ale nadeszła chwila prawdopodobnej kasacji mojego maxia. Po wczorajszym wypadku (nie z mojej winy) prawdopodobnie (nie było jeszcze rzeczoznawcy) nie będzie się opłacało go remontować
Mam pytanie do znawców. Ile jest warty ten rocznik dla ubezpieczyciela i ile odlicza za pozostałe do odzysku części (bo podobno tak robią). W załączeniu fota z uszkodzonym tyłem. Chętnie kupię C-maxa w dobrym stanie z ok. 2010 roku, jeśli ktoś ma uczciwą ofertę, to proszę o info. Ostatnio edytowane przez kazkie ; 03-08-2018 o 23:14 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
|
No moim zdaniem nie ma sensu naprawiać bo dupa rozjechała się na boki strasznie.Ważne że pasażerowie są cali i zdrowi.
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
|
Tak, to jest szkoda całkowita.
Cytat:
|
|
|
|
#4 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
|
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK IV FL VW T6
Silnik: 1.6 EcoBoost 2.0 TDI
Rocznik: 2014 2015
|
Sam niewiele ugrasz weź firmę w Polsce są dwie największe czyli votum i euco. Doradza do jakiego lekarza pójść, pomogą w przygotowaniu odpowiednich papierów itd. Mi ubezpieczalnia po wypadku zaproponowała 3 tys firma wywalczyła 24 ( 6 tys poszło dla nich czyli mi zostało 1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oprócz tego 3600 dla żony bo napisała oświadczenie że musiała się mną opiekować i utraciła dochody itd. Wyciągnęli też więcej za zniszczone auto. (szkoda całkowita) biorą ok 25 % wartości wywalczonej kwoty więc im też zależy żeby wyłączyć jak najwięcej ale najważniejsze że nic nie płacisz z góry.
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Podaję dla potomnych, bo nikomu nie życzę, aby musiał korzystać. Szkoda rozliczona na ok. 10 koła, z tego odbite ok. 2.5 na złom.
Dziękuję za zainteresowanie i podpowiedzi. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() Imię: Darek
Model: fusion fiesta
Silnik: 1.4 R4 1,6 (120 KM) Ti-VCT
Rocznik: 2007 2016
|
Czyli za autko z 2004 roku dostales 7,5 k PLN + wrak. Dobrze zrozumialem ?
Mysle ze Cie nie pokrzywdzili. Ja mialem czolowke pare lat temu wiec sumami nie ma co operowac. Chodzi o to, ze wszystko co wartosciowe z przodu poszlo sie **(&*^^ i odliczyli mi tylny zderzak i lampy oraz hak i dwa kola z alusami. Zawartosc bagaznika/ abyl zaladowany dosc/ wypchnela z zaczepow tylna kanape, ze nawet tego nie mogli odliczac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Powiem Ci ze czulem sie stratny i to bardzo. Firmy, ktore sie gesto reklamuja nie walcza o zlom/wrak i jego wycene a o szkody medyczne, tak jak opisuja koledzy wyzej. Ostatnio edytowane przez KRUKER ; 30-08-2018 o 14:54 |
|
|
|