Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford C-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-08-2018, 23:12   #1
kazkie
ford::beginner

Model: focus c-max/ s-max
Silnik: 1,6 TDCi/ 2.0 TDCi
Rocznik: 2004/ 2010
Domyślnie Kasacja, ile można odzyskać

Witam po dłuższej przerwie. Przeżylismy z Focusem C-max 1.6 TDCi 2004 rok w symbiozie 7 lat, ale nadeszła chwila prawdopodobnej kasacji mojego maxia. Po wczorajszym wypadku (nie z mojej winy) prawdopodobnie (nie było jeszcze rzeczoznawcy) nie będzie się opłacało go remontować
Mam pytanie do znawców.
Ile jest warty ten rocznik dla ubezpieczyciela i ile odlicza za pozostałe do odzysku części (bo podobno tak robią).
W załączeniu fota z uszkodzonym tyłem.
Chętnie kupię C-maxa w dobrym stanie z ok. 2010 roku, jeśli ktoś ma uczciwą ofertę, to proszę o info.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg wypadek.jpg (84.6 KB, 250 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez kazkie ; 03-08-2018 o 23:14
kazkie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-08-2018, 00:27   #2
c-matix
ford::professional

Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
Domyślnie Odp: Kasacja, ile można odzyskać

No moim zdaniem nie ma sensu naprawiać bo dupa rozjechała się na boki strasznie.Ważne że pasażerowie są cali i zdrowi.
c-matix jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-08-2018, 11:02   #3
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61

Tak, to jest szkoda całkowita.
Cytat:
Napisał kazkie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ile jest warty ten rocznik dla ubezpieczyciela i ile odlicza za pozostałe do odzysku części (bo podobno tak robią).
Trudno o poprawne wyliczenie, bo ubezpieczyciel zastosuje korekty wartości auta, po ujawnieniu każdej wcześniejszej ryski, ponadnormatywnego przebiegu, czy nieudokumentowanej historii serwisowej. Wrak pojazdy mogą wystawić na licytację i w ten sposób określić jego wartość. Więcej kasy masz szansę uzyskać zgłaszając szkodę osobową. Potrzebna tylko dokumentacja medyczna potwierdzająca doznane obrażenia.
Stary 08-08-2018, 14:31   #4
kazkie

Cytat:
Napisał hak64 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
..... Więcej kasy masz szansę uzyskać zgłaszając szkodę osobową. Potrzebna tylko dokumentacja medyczna potwierdzająca doznane obrażenia.
Można coś wiecej o szkodzie osobowej, kiedy się zgłasza. Mam tylko dokumentację medyczną od ratowników medycznych, czy to wystarczy?
Stary 08-08-2018, 16:43   #5
hak64

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61

Cytat:
Napisał kazkie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam tylko dokumentację medyczną od ratowników medycznych, czy to wystarczy?
Jeśli chcesz dostać tysiąc, to być może wystarczy, ale żeby uzyskać większe pieniądze, należy udokumentować nie tylko doznane urazy (dobrze jest zrobić zdjęcia siniaków i zadrapań), okres leczenia i rehabilitacji, ale także poniesione koszty(na opiekę, leczenie i na dojazdy do placówek medycznych), utracone dochody (na L 4 nie dostaje się pełnej pensji). Wtedy za uraz kręgosłupa szyjnego (naderwanie więzadeł, czy mięśni przykręgosłupowych) można dostać kwoty powyżej 5 tys (na osobę).
Stary 08-08-2018, 20:30   #6
Jumatorek

Imię: Paweł
Model: Mondeo MK IV FL VW T6
Silnik: 1.6 EcoBoost 2.0 TDI
Rocznik: 2014 2015

Sam niewiele ugrasz weź firmę w Polsce są dwie największe czyli votum i euco. Doradza do jakiego lekarza pójść, pomogą w przygotowaniu odpowiednich papierów itd. Mi ubezpieczalnia po wypadku zaproponowała 3 tys firma wywalczyła 24 ( 6 tys poszło dla nich czyli mi zostało 1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. oprócz tego 3600 dla żony bo napisała oświadczenie że musiała się mną opiekować i utraciła dochody itd. Wyciągnęli też więcej za zniszczone auto. (szkoda całkowita) biorą ok 25 % wartości wywalczonej kwoty więc im też zależy żeby wyłączyć jak najwięcej ale najważniejsze że nic nie płacisz z góry.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Jumatorek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-08-2018, 22:49   #7
kazkie

Podaję dla potomnych, bo nikomu nie życzę, aby musiał korzystać. Szkoda rozliczona na ok. 10 koła, z tego odbite ok. 2.5 na złom.
Dziękuję za zainteresowanie i podpowiedzi.
Stary 30-08-2018, 14:48   #8
KRUKER

Imię: Darek
Model: fusion fiesta
Silnik: 1.4 R4 1,6 (120 KM) Ti-VCT
Rocznik: 2007 2016

Czyli za autko z 2004 roku dostales 7,5 k PLN + wrak. Dobrze zrozumialem ?
Mysle ze Cie nie pokrzywdzili. Ja mialem czolowke pare lat temu wiec sumami nie ma co operowac.
Chodzi o to, ze wszystko co wartosciowe z przodu poszlo sie **(&*^^ i odliczyli mi tylny zderzak i lampy oraz hak i dwa kola z alusami. Zawartosc bagaznika/ abyl zaladowany dosc/ wypchnela z zaczepow tylna kanape, ze nawet tego nie mogli odliczac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Powiem Ci ze czulem sie stratny i to bardzo.
Firmy, ktore sie gesto reklamuja nie walcza o zlom/wrak i jego wycene a o szkody medyczne, tak jak opisuja koledzy wyzej.

Ostatnio edytowane przez KRUKER ; 30-08-2018 o 14:54
KRUKER jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania