![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dominik
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2010
|
Witam wszystkich , wiem że temat przewijał się już milion razy . Postanowiłem założyć konto i upewnić się z swoim przypadkiem czy coś jeszcze można zrobić czy przyzwyczaić sie w tą zimą do stanu aktualnego . Dodam iż w poprzednią zimę kompletnie nic się nie dzialo . Przy pierwszych mrozach (tj. od -10 do -15) zauważyłem , że po odpaleniu samochodu i upływie kilku minut od razu grzeje w kabinie . Po przejechaniu około 5 kilometrów wskazówka wstaje lecz żeby doszła do 90° potrzebuje troszkę dłuższej jazdy oraz bardziej dynamicznej (co przy mrozach jest dla mnie zrozumiałe lecz po zatrzymaniu się temperatura drastycznie spada . Oczywiście szybka diagnoza bez myślenia - termostat no i faktycznie stary termostat był cały czas otwarty . Nowy założony zamiennik z FEBI (być może błąd) i problem nie zniknął , wszystko po staremu . W kabinie grzeje , temperatura faluje , na postoju jak włącze ogrzewanie to leci na łeb na szyję . Dużo czytałem iż w zimę to normalka przy Fordzie lecz dziwi mnie fakt iż w tamtą zimę nic się nie działo takiego . Myślę jeszcze nad zmianą pompy wody lecz po przeczytaniu kilkunastu postów coraz bardziej utwierdzam się w fakcie iż tak po prostu ma być . Dodam jeszcze że wszystkie przewody za i przed termostatem są ciepłe . Czekam z niecierpliwością na wasze porady i uwagi ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Tak ma być, nie ruszaj bo będzie gorzej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BTW 1.6 TDCI pracuje "na zimno", tam 90 stopni jest tylko w upały w korku albo jak katujesz auto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A szybko ciepło jest bo pewnie PTC masz w aucie. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dominik
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2010
|
Dziwię się właśnie bo auto w rodzinie z 4/5 lat i w żadną zimę tak nie było , może dlatego że mrozów nie było aż takich Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No nic skoro tak ma być iż wskazówka nie chce stać dęba to trzeba się przyzwyczaić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008