Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Kuga
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 08-09-2025, 22:50   #1
Kambuj
ford::amateur

Imię: Kamil
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2023
Domyślnie Pomoc z radiem i klapą bagażnika

Witam
Posiadam Forda escape 2023r i nie wiem jak uruchomić klapę bagażnika żeby otwierała się z "kopniaka". Czujnik jest od wewnętrznej strony zderzaka a nie działa. Z pilota czy z guzika na klapie i na włączniku świateł działa, nie wiem czy trzeba coś przestawić czy coś. W menu na radiu nie znalazłem nic związanego z tym, może ktoś miał do czynienia z tym i coś doradzi. Drugie pytanie odnośnie radia FM , tz zauważyłem że czasami gubi zasięg, myślałem że słaba antena ale zauważyłem że nie przełącza się radio na inne częstotliwości tej samej stacji. Na wyświetlaczu jest symbol AF lecz ta jakby nie aktywny i naciskając go nie da go się włączy. RDS działa informacje z danej stacji się wyświetlają. Nie wiem czy amerykańce tak mają czy też trzeba gdzieś coś pozmieniać. Byłbym wdzięczny za jakieś sugestie na te tematy.

Kambuj jest offline  
Stary 08-09-2025, 23:04   #2
SRS
Moderator

Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
Domyślnie Odp: Pomoc z radiem i klapą bagażnika

Cytat:
Napisał Kambuj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
żeby otwierała się z "kopniaka"
do poczytania i dołączenia się to tematu https://forum.fordclubpolska.org/sho...worz%2A+nog%B1

Cytat:
Napisał Kambuj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zauważyłem że czasami gubi zasięg
i tutaj ta samo https://forum.fordclubpolska.org/sho...wo%B6ci+stacji

wszystko opisane i wyjaśnione na forum wpierw szukamy interesujący temat a dopiero zakładamy nowy
temat do zamknięcia
SRS jest offline  
Zamknięty Temat

Zasady postowania