![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: michal
Model: Mondeo MK3
Silnik: TDCI 130
Rocznik: 2002
|
Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum, niestety nie znalazłem nigdzie opisu lub zdjęć miejsca gdzie jest zainstalowane oryginalne webasto.
W ostatnich dniach nabyłem zestaw zdemontowany z jakiegoś rozbitka, jest to thermo top c, poproszę kolegów z forum aby w wolnej chwili zrobili zdjęcie lub opisali gdzie powinienem zainstalować piec. Czy usunąć dodatkowy podgrzewacz elektryczny ? dzięki z góry za odp. Pozdrawiam Michal. Ostatnio edytowane przez ivanoszka ; 29-04-2010 o 08:06 Powód: błąd |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 30-01-2008
Model: A7, Mondeo
Silnik: 50TDI, 2.0TDCI
Rocznik: 2018, 2011
|
Nie mam aż tak szczegółowych informacji ale z tego co wiem mieści się on pod nogami kierowcy na zewnątrz pojazdu. Poczekaj aż ktoś obeznany w tej kwestii sie wypowie.
Ile dałeś za części ? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dzięki za odpowiedz, tak właśnie myślałem ze ot może być to miejsce, dlatego pytałem czy powinienem wyciąć oryginalny podgrzewacz elektryczny.
Za części dałem łącznie 700pln, jest to cały komplet, czyli: Piec, sterownik, kable, wydech, pompa paliwa, pompa wody, przewody paliwowe. Czekam na dalsze informacje, dzięki. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'
|
zapytaj RECONDO. on do siebie dokladal. w jego watku jest sporo info o tej i innych modyfikacjach:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
#5 | |
|
![]() Imię: Czarek
Model: MONDEO
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
Cytat:
Przynajmniej mam tak u siebie - ogrzewanie Eberspacher......z takim auto zakupiłem. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
dzięki panowie za info, w weekend może uda mi się wejść pod auto i sprawdzić gdzie miejsce przez was opisane.
oczywiście jeśli ktoś ma więcej informacji, to poproszę Pozdrawiam Michal |
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 10-02-2009
Model: FORD MONDEO COMBI
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2005
|
W MDO mk3 montowano dogrzewacz elektryczny (grzałka PTC) lub dogrzewacz zasilany paliwem ze zbiornika diesel /benzyna.Umiejscowienie pieca tak jak na zdjęciach autora postu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - to w.g TIS org. miejsce dla pieca w tym wypadku EBERSPACHER D5WZ.Aktualnie jestem w fazie przerabianiaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. D5WZ(z GALAXY) na D5WS i montażu ustrojstwa do mondeo mk3 TDCI.Wszystko już zostało podłączone, tylko jednostka główna przechodzi rekonwalescencję w rękach dobrego kumpla,Jak "pacjent" ozdrowieje to napiszę jak sie sprawuje taka instalka w MK3 i czy warto się w to pchać.Nie warto za to zostawiać grzałki PTC i dodatkowo montować piec, który dzięki czujnikowi z GALAXY może działać zarówno jako podgrzewacz(na postoju-nie pracujący silnik) i dogrzewacz(w trakcie jazdy autem),a miejsce montażu to własnie okolice montażu grzałki PTC.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#8 |
|
|
Widzę iż temat się wyczerpał naprawdę nikt nie ma więcej informacji na ten temat ?
Ja wczoraj uruchomiłem zestaw na stole, zadziałał bardzo ładnie, czekam teraz na przewody paliwowe i będę go instalował. Pozdrawiam |
|
|
|