![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-08-2008
Model: Ford mondeo
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2002
|
Dziekuje za odpowiedz , inni pisza o kombinacji ze stacyjka jeszcze i czekniu na dole szyby ehhh musze sie poprostu pobawic, jeszcze inni pisza ze wystarczy odlaczyc i podlaczyc akumulator , tylko sa nie zgodni co do tego czy klema minusowa pierwsza czy plusowa ehhh
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 29-10-2008
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
|
Widze mały chaos.
Zrób tak: 1. Spróboj z programowaniem. jeśli nie to: 2.Odłącz akumlator na kilkadziesiąt minut. jeśli nie to: 3. Odkręć tapicerke i sprawdź styki. jeśli nie to: 4.ELEKTRYK. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-09-2008
Model: Mondeo kombi
Silnik: 2.0TDDI 147KM
Rocznik: 2001
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#14 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-02-2008
Model: MondeoMK4 Titanium S
Silnik: 175
Rocznik: -
|
A mi coś poradzicie? myślałem, że mam uszkodzony przełącznik otwierania szyb u kierowcy nawet już miałem kupować nowy... ale rozebrałem tapicerkę i docisnąłem kabelki i mam teraz takie coś:
kiedy wciskam przycisk podnoszenia szyby pasażera (ale z panelu kierowcy) to szyba się obniża do samego dołu i do góry nie chce pójść. Tą szybę mogę podnieść tylko z panelu przycisków pasażera - podnosi się i obniża bez zarzutów. Myślałem, że przycisk od podnoszenia padł u kierowcy... ale wniosku, że jednak z nim jest wszystko w porządku skoro obniża on szybę. Przycisk od obniżania szyb działa bez zarzutów. Tylko ten od podnoszenia działa na odwrót? Macie jakieś pomysły? bo ja już zupełnie nie mam pojęcia - kupienie nowego panelu sterowania od strony kierowcy tutaj już nie pomoże skoro mój działa (?) Akumulator odłączałem na parę godzin i nic to nie zmieniało. Elektryk powiedział że to programowanie - a on się na tym nie zna - wniosek - zmień elektryka? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 13-09-2008
Model: Mondeo kombi
Silnik: 2.0TDDI 147KM
|
Programowanie nic nie ma do rzeczy skoro u pasażera działa normalnie, zmień elektryka :fcp29
|
|
|
|
#16 |
|
|
Przeciez to jest prosta kolej rzeczy. Nie proramowanie. Nie jestes w stanie zlokalizować przyczyny, to elektryk.
Jeżeli elektryk sie nie zna na takiej rzeczy to nie wiem co za elektryków odwiedzasz. Zapytaj jakiegos kumpla napewno poradza dobrego elektryka. Powodzenia! |
|
|
|
|
|
#17 |
|
![]() Zarejestrowany: 06-11-2008
Silnik: 2.0TDDI
|
Witam.Mam zbliżony problem z tym że mój problem polega na tym że sterowanie szybami przyciskami jest ok. Pilotem mogę je opuścić ale domknąć szyb się nie da.[MK3]TDDI
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
|
Opuść szybe do końca. Zamknij i trzymaj guzik (powina wsunac sie troszke mocniej). Teraz juz powino dzialac. Jak nie to:
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
![]() Zarejestrowany: 04-11-2009
Model: Fiesta
Silnik: 1.4
Rocznik: 2003
|
Witam,
Czy to programowanie działa również na otwieranie i zamykanie z pilota? Ładowałem akumulator, z panelu kierowcy, pasazerów szyby da się zamknąć i otworzyc. Natomiast z pilota otwierają się wszystkie, jeśli nacisne zamykanie zamyka się tylko szyba od strony pasazera. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
![]() Zarejestrowany: 04-11-2009
Model: Fiesta
Silnik: 1.4
Rocznik: 2003
|
Witam,
Czy to programowanie działa również na otwieranie i zamykanie z pilota? Ładowałem akumulator, z panelu kierowcy, pasazerów szyby da się zamknąć i otworzyc. Natomiast z pilota otwierają się wszystkie, jeśli nacisne zamykanie zamyka się tylko szyba od strony pasazera. Znalazłem to programowanie na forum. programowanie szyb każda szybę z osobna: --otworzyć na max --zamknąć Potem każdą z osobna --wcisnąć w przycisk w stronę zamykania do oporu i przytrzymać przez ok 2 s --wcisnąć w przycisk w stronę zamykania do oporu i przytrzymać przez ok 2 s Potem każdą z osobna --otworzyć na max --zamknąć Tylko jak mam to zrobić skoro mi się nie zamykaja z pilota. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|