Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-09-2009, 14:28   #11
Dawid849
ford::advanced

Imię: Dawid
Model: S-Max
Silnik: TDCI 2.0 140km Power Shift
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Polerowanie klosza pastą

Ja usuwałem tylko ryse nie polerowałem całych reflektorów zajeło to ok 20-30 minut bez pośpiechu. Tylko ze ja miałem taką mocną wrzere jak by ktoś lampą wjechał w ściane

Jeśli chodzi o używki to mija sie to troche z celem bo mozesz kupić w jeszcze gorszym.

Sam musisz ocenić co ci sie bardziej bedzie opłacalo. Kupno pasty i papieru to koszt ok 20zł max a klosze wyjdą napewno troche więcej. Spróbować mozesz z polerowaniem jak ci nie wyjdzie zawsze wtedy mozesz zainwestować w używki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 15-09-2009, 15:39   #12
Rijndael
ford::professional

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -

Cytat:
Napisał jendrekmak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Klosze w anglikach są takie same jak w europejskich silniczek i obudowa też jedyna różnica jest w lustrze reflektora, sam wymieniałem klosze to wiem.
W wersji ksenonowej reflektory są identyczne, przestawia się tylko przesłonę w soczewce. No, ale nie każdy sprzedawca o tym wie...

Co do polerowania to przy braku wprawy i odrobinie pecha można więcej popsuć niż naprawić... Ja bym podjechał do jakiegoś zakładu gdzie robią to maszynowo, efekt będzie na pewno lepszy niż przy samodzielnej zabawie, a wiele za to raczej nie wezmą...
Rijndael jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-09-2009, 16:32   #13
jacekplacek0808
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI TIT
Rocznik: 2008

Kolego Rijndeal musze cie chyba poprawic jezeli chodzi o przestawianie przeslony.Ta przeslona jest do przestawiania ze swiatel europejskich na amerykanske ze tak powiem.Przeslona po przestawieniu spowoduje tylko wyprostowanie snopa swiatla w poziomie tak jek to maja u Obamy ale nie odwroci zalamania na druga strone.Co do przeklejania kloszy to jezeli ktos sie nie przylozy do tego bedzie musial walczyc z zaparowanymi lampami o srodka.
jacekplacek0808 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-09-2009, 17:01   #14
Rijndael
ford::professional

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -

Cytat:
Napisał jacekplacek0808 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego Rijndeal musze cie chyba poprawic jezeli chodzi o przestawianie przeslony.Ta przeslona jest do przestawiania ze swiatel europejskich na amerykanske ze tak powiem.Przeslona po przestawieniu spowoduje tylko wyprostowanie snopa swiatla w poziomie tak jek to maja u Obamy ale nie odwroci zalamania na druga strone.
Jesteś pewien? Hm... mam taki jeden reflektor luzem, trzeba będzie sprawdzić...
Rijndael jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania