![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-11-2007
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1,8 Benzyna
Rocznik: 1996
|
Witam, ja tez mam problem z prędkościomierzem choć trochę inny, przestało mi naliczać kilometry więc go rozebrałem, okazało sie że było w nim grzebane i połamana jest zębatka bezpośrednio z silniczka napędzającego licznik kilometrów, trudno juz nie będzie działać ale...po złożeniu licznika i zamontowania błędnie pokazuje mi prędkość, na postoju 0 km/h, jak tylko powoli ruszę to wskakuje na 40 km/h chwile sie utrzymuje potem sie zwieksza, po zatrzymaniu chwile stoi na 40 po czym spada do 0, jak mam to teraz zkalibrować żeby pokazywał prawidłowo prędkość, pomocy,pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 29-11-2005
Model: MKII Ghia / MKIII ZETEC
Silnik: 2.5 V6 / 1.8
Rocznik: 1997 / 2002
|
kup za grosze licznik na allegro i juz, a takie grzebanie to bylo pewnie po to aby cofnac licznik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#13 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 26-02-2009
Model: Mondeo mk 3
Silnik: 1.8 16 V Duratec HE
Rocznik: 2001
|
Jak by ktoś chciał kupić licznik (wersja bez obrotomierza ) sprawny !!!! pisać na PW
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Zbigniew
Model: Ford Mondeo Mk1
Silnik: 1,8 16V
Rocznik: 1993
|
Witam! Mam podobny problem a mianowicie nie dziala mi predkosciomierz i nie nalicza mi kilometrów. Takie 2 in 1. Generalnie nie znam sie na tym i nie chce grzebac żeby bardziej nie zepsuc. Nie wiecie co moze byc tego przyczyna i co trzeba by zrobic?? Kupic caly licznik czy moze ta linke?? Pomóżcie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
ford::average
![]() Imię: Daniel
Model: Ford Mondeo Mk4 Hatchback Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi Duratorq 175KM/400Nm ;)
Rocznik: 2009
|
Nic nie trzeba zmieniać, przyjacielu facet z tego forum, który o Fordach wie więcej niż producenci, po prostu wyciągnął licznik u mnie, przekręcił wskazówkę na zero i działa. Spróbuj i Ty u siebie. A nóż widelec?
Bump: Miałem przeróżne akcje. Gdy Cisnąłem na 10 kilometrowym odcinku autostrady (łódż - częstochowa) to wskazówka ze 180 km/h potrafiła spaść na 240 km/h. (Moje Mondeo mk2 1.8 + LPG II generacji wyciągnęło najwięcej 205 km/h na odcinku Katowice - Kraków, zasilane gazem). Niby zimne luty, niby inne dziwne rzeczy. Najprostsze rozwiązania dają najlepsze okazało się efekty. Pozdrawiam. |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|