![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Dwumasa na kole zamachowym hałasuje w zasadzie na wolnych obrotach, nie spotkałem się z tą dwumasą hałasującą przy większych obrotach.
Natomiast dwumasa koła PASOWEGO może hałasować i terkotać jak sieczkarnia - warto ją sprawdzić. Charakterystyczny moment to zmiana odgłosu terkotu przy włączaniu klimy.
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-12-2009
Model: ford transit
Silnik: 2.0tddi 100ps
Rocznik: 2002
|
witam panowie podlaczylem dzisiaj pod kompa i wyskoczylo mi ze dwa wtryski leja.jutro jade wymienic zobaczymy czy dalej bedzie tyrkotał.na szczescie mam wtryski ze starego transita tylko ze te sa s silnika 2.0tddi 75 ps ale chyba podejdą .jak myslicie???
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Jeżeli dwa wtryski leją, to dwa pozostałe też są już na zdechu.
Wątpię, aby te dwa od 75KM pasowały do tego silnika (ale sprawdź po numerach). Jeżeli to auto ma pojeździć i zarabiać, to załóż cztery identyczne wtryski, najlepiej nowe.
|
|
|
#14 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-12-2009
Model: ford transit
Silnik: 2.0tddi 100ps
Rocznik: 2002
|
witam ponownie wymienilem wtryski i dalej to samo podpialem pod kompa i sprezanie na wtryskach bylo nastepujace wtrysk A-0 ,B-685,c-670,D-1,37 apozatym wyskoczylo mi ze czujnik kąta obrotu jest błędny.mówi wam to coś czy niebardzo???
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|