![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1291 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 30-08-2008
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 12.2005
|
Postawie jutro samochod na warsztat w firmie do ciepłego i zobaczymy czy to coś zmieni bo jak narazie to ikonki nie mam jak wcześniej była to BT nie dało się włączyć w menu phone. Myślałem jeszcze o resecie kompa (odłączenie akumulatora) tylko nie wiem czy myślę w dobrym kierunku i czy to coś pomoże.
|
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1293 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Tomek
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Cytat:
Hmm autko mam od 2 dni i nie mam pojęcia nawet jak się za to zabrać jakie kable gdzie one są i co trzeba zdemontować żeby się do nich dostać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - czy trzeba wyciągnąć radio ?? Mogę prosić o jakąś poradę no chyba że jest to opisane w tym wątku to poszukam. |
|
|
|
|
|
|
#1294 |
|
|
Od strony pasożyta ściągasz obudowe środkowego kanału. Tam gdzie jest kratka nawiewu na nogi pasożyta jest bodajże jedna śrubka. Odkręcasz ją, reszta jest na zatrzaski, ciągnij śmiało. Ściągasz cały ten plastik i jest dostęp do kabli za radiem. Troche trzeba się powyginać. Tam gdzieś będzie czarne pudełko-moduł BT. Pozostaje tylko wg. mnie sprawdzić kable czy wtyczki dobrze wciśnięte, przegląd reszty "z oka" i tyle..złożyć do kupy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#1295 | |
|
|
Cytat:
Jeszcze jedno czy mogło się coś innego jeszcze poprzestawiać w DENSO jak mu zrobiłem ustawienia fabryczne bo mam jeszcze pod podłokietnikiem miejsce tzn taki port na telefon może gdzieś coś źle zaznaczyłem i teraz szuka telefonu z portu a nie z BT.... ? |
|
|
|
|
|
|
#1296 |
|
|
To nie ma nic wspólnego z BT uchwyt jest bezpośrednio połączony kablem a BT to BT łącze bezprzewodowe. Jak będę miał w tym tygodniu troszkę czasu to też wezmę się za rozebranie tunelu. Mam jednak nadzieję ze jak postoi cały dzień w ciepłym to mu przejdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) też mogę śmiało powiedzieć żę niczego i niegdize nie aplikowałem jeżeli chodzi o jakieś preparaty stało się to samo z siebie. Wchodzę do samochodu chce włączyć tel. przez BT i echo.
Udało się póki co naprawić pomogło rozebranie tunelu zgodnie z instrukcją Snajpera. Wyjęcie wtyczki z BT i ponowne włożenie pomogły. Załączam zdjęcia modułu żeby było go prościej zlokalizować. Ostatnio edytowane przez lukaszsk ; 14-12-2009 o 14:04 |
|
|
|
|
|
#1297 | |
|
|
Cytat:
Próbowałem ustawiać telefon jeszcze raz, słuchawka jest już widoczna na panelu, w menu serwisowym BT YES, ale w MISC pomimo zaznaczenia opcji BT/VMC po wyłączeniu i włączeniu radia opcja ta samoczynnie się wyłącza, dodatkowo po odpaleniu silnika słuchawka znika i general setup BT NO ;( Macie jakieś pomysły co można by było jeszcze zrobić albo gdzie indziej poszukać urządzenia BT ?? |
|
|
|
|
|
|
#1298 |
|
|
Jak dla mnie dziwne byloby zeby producent umiescil modol BT w innym miejscu. Moze byl dokladany i jest w innym miejscu ale sila zeczy musi byc podlaczony do radia. Rozumiem ze wczesnie dzialalo jak nalezy, wtedy nie pozostaje nic innego jak szukac dalej.
|
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
|
Cytat:
Moduł BT, czy tam uchwyt jak piszesz łączy się bezprzewodowo z DENSO? Taa...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
#1300 |
|
|
Dzwoniłem na serwis do ASO Forda w chorzowie i powiedzieli mi że nie mieli jeszcze auta z BT także jutro dzwonię do Wawy może tam się czegoś dowiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|