Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-12-2009, 17:42   #1291
lukaszsk
ford::average

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 12.2005
Domyślnie Odp: NAWIGACJA DENSO - co powinieneś wiedzieć

Postawie jutro samochod na warsztat w firmie do ciepłego i zobaczymy czy to coś zmieni bo jak narazie to ikonki nie mam jak wcześniej była to BT nie dało się włączyć w menu phone. Myślałem jeszcze o resecie kompa (odłączenie akumulatora) tylko nie wiem czy myślę w dobrym kierunku i czy to coś pomoże.

lukaszsk jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-12-2009, 19:25   #1292
Snajper_881

Cytat:
Teraz mi się jeszcze dziwniejsze rzeczy porobiły jak włączę radio na wyłączonym silniku to mam ikonke telefonu (BT nie udaje się włączyć) po zapaleniu silnika ikonka znika
Miałem to samo, z tym że nie było głosu z radia ani CD i nie znikała po zapaleniu. Stało się to po aplikacji środka do odgrzybiania w kratki nawiewu. Na drugi dzien zostawiłem go na parkingu na upale i po pracy wszystko wróciło do normy. Wygrzał się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak poważnie to potem sprawdziłem kable i okazało się ze wtyczka z modułu ledwo stykała i kapła kropelka tego preparatu na odsłonięte wtyki. Wystarczyło ją wytrzeć i mocno wsadzić w swoje miejsce. Sprawdz kable. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-12-2009, 19:33   #1293
tomwar
ford::beginner

Imię: Tomek
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał Snajper_881 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem to samo, z tym że nie było głosu z radia ani CD i nie znikała po zapaleniu. Stało się to po aplikacji środka do odgrzybiania w kratki nawiewu. Na drugi dzien zostawiłem go na parkingu na upale i po pracy wszystko wróciło do normy. Wygrzał się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak poważnie to potem sprawdziłem kable i okazało się ze wtyczka z modułu ledwo stykała i kapła kropelka tego preparatu na odsłonięte wtyki. Wystarczyło ją wytrzeć i mocno wsadzić w swoje miejsce. Sprawdz kable. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Żadnych środków nie używałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. stało się to samo od siebie
Hmm autko mam od 2 dni i nie mam pojęcia nawet jak się za to zabrać jakie kable gdzie one są i co trzeba zdemontować żeby się do nich dostać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - czy trzeba wyciągnąć radio ?? Mogę prosić o jakąś poradę no chyba że jest to opisane w tym wątku to poszukam.
tomwar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-12-2009, 19:39   #1294
Snajper_881

Od strony pasożyta ściągasz obudowe środkowego kanału. Tam gdzie jest kratka nawiewu na nogi pasożyta jest bodajże jedna śrubka. Odkręcasz ją, reszta jest na zatrzaski, ciągnij śmiało. Ściągasz cały ten plastik i jest dostęp do kabli za radiem. Troche trzeba się powyginać. Tam gdzieś będzie czarne pudełko-moduł BT. Pozostaje tylko wg. mnie sprawdzić kable czy wtyczki dobrze wciśnięte, przegląd reszty "z oka" i tyle..złożyć do kupy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-12-2009, 19:45   #1295
tomwar

Cytat:
Napisał Snajper_881 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od strony pasożyta ściągasz obudowe środkowego kanału. Tam gdzie jest kratka nawiewu na nogi pasożyta jest bodajże jedna śrubka. Odkręcasz ją, reszta jest na zatrzaski, ciągnij śmiało. Ściągasz cały ten plastik i jest dostęp do kabli za radiem. Troche trzeba się powyginać. Tam gdzieś będzie czarne pudełko-moduł BT. Pozostaje tylko wg. mnie sprawdzić kable czy wtyczki dobrze wciśnięte, przegląd reszty "z oka" i tyle..złożyć do kupy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za info dziś już trochę późno jeszcze muszę jechać na noc do pracy także już dziś nie zdążę, ale jutro się za to zabiorę i napiszę co z tego wyszło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jeszcze jedno czy mogło się coś innego jeszcze poprzestawiać w DENSO jak mu zrobiłem ustawienia fabryczne bo mam jeszcze pod podłokietnikiem miejsce tzn taki port na telefon może gdzieś coś źle zaznaczyłem i teraz szuka telefonu z portu a nie z BT.... ?
Stary 13-12-2009, 22:04   #1296
lukaszsk

To nie ma nic wspólnego z BT uchwyt jest bezpośrednio połączony kablem a BT to BT łącze bezprzewodowe. Jak będę miał w tym tygodniu troszkę czasu to też wezmę się za rozebranie tunelu. Mam jednak nadzieję ze jak postoi cały dzień w ciepłym to mu przejdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) też mogę śmiało powiedzieć żę niczego i niegdize nie aplikowałem jeżeli chodzi o jakieś preparaty stało się to samo z siebie. Wchodzę do samochodu chce włączyć tel. przez BT i echo.

Udało się póki co naprawić pomogło rozebranie tunelu zgodnie z instrukcją Snajpera. Wyjęcie wtyczki z BT i ponowne włożenie pomogły. Załączam zdjęcia modułu żeby było go prościej zlokalizować.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 14122009560a.jpg (91.0 KB, 211 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 14122009559a.jpg (93.4 KB, 207 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez lukaszsk ; 14-12-2009 o 14:04
Stary 14-12-2009, 18:31   #1297
tomwar

Cytat:
Napisał lukaszsk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Udało się póki co naprawić pomogło rozebranie tunelu zgodnie z instrukcją Snajpera. Wyjęcie wtyczki z BT i ponowne włożenie pomogły. Załączam zdjęcia modułu żeby było go prościej zlokalizować.
Rozebrałem tunel z dwóch stron i nigdzie nie widzę takiej kostki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. widać tylko te dwie co są na zdjęciu, a tej co masz zaznaczone nie ma Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może schowali ją gdzieś indziej ??

Próbowałem ustawiać telefon jeszcze raz, słuchawka jest już widoczna na panelu, w menu serwisowym BT YES, ale w MISC pomimo zaznaczenia opcji BT/VMC po wyłączeniu i włączeniu radia opcja ta samoczynnie się wyłącza, dodatkowo po odpaleniu silnika słuchawka znika i general setup BT NO ;(

Macie jakieś pomysły co można by było jeszcze zrobić albo gdzie indziej poszukać urządzenia BT ??
Stary 14-12-2009, 19:20   #1298
lukaszsk

Jak dla mnie dziwne byloby zeby producent umiescil modol BT w innym miejscu. Moze byl dokladany i jest w innym miejscu ale sila zeczy musi byc podlaczony do radia. Rozumiem ze wczesnie dzialalo jak nalezy, wtedy nie pozostaje nic innego jak szukac dalej.
Stary 14-12-2009, 19:21   #1299
Snajper_881

Cytat:
To nie ma nic wspólnego z BT uchwyt jest bezpośrednio połączony kablem a BT to BT łącze bezprzewodowe.
To nie ma nic wspólnego z tym co piszesz.
Moduł BT, czy tam uchwyt jak piszesz łączy się bezprzewodowo z DENSO? Taa...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-12-2009, 20:09   #1300
tomwar

Dzwoniłem na serwis do ASO Forda w chorzowie i powiedzieli mi że nie mieli jeszcze auta z BT także jutro dzwonię do Wawy może tam się czegoś dowiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Tagi
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc

Zasady postowania