![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-02-2010
Model: Ford Focus II sedan
Silnik: 1,6 benzyna
Rocznik: 2005
|
Witam
Ostatnio kupiłem żonie Fiestę rocznik 1996 silnik Enduro 1299cm/3 60KM. Wymieniłem olej,pozamawiałem filtry ( te co są to wymiany z 5 lat nie widziały).I tu mam 2 pytanka.Czy trzeba wyjąć akumulator i obudowe w której jest umieszczony czy da się przecisnąć obudowę filtra powietrza bez tego.Odkręciłem ,da się podnieść ok 10cm potem blokuje obudowa akumulatora.Filtr da się wyjąć i włożyć ale chcę wyczyścić całą puszkę filtra bo zasyfiona a tak dostęp jest marny. Drugie pytanko dotyczy filtra kabinowego.Jak widzę jest on po prawej stronie pod szybą.Wymienia go się po podniesieniu maski.Ponieważ stary jest tak zasyfiony że nie widać nawet opisów na filtrze.Doczytałem się tylko znaczka Ford.Mam już nowy.Ma on oznaczony strzałką kierunek przepływu powietrza. Jak go umieścić? 1 czy strzałką skierowaną do dołu ( tak mi się wydaje bo boczne chwyty powietrza w obudowie filtra sa jakby powyżej filtra) 2 czy jednak strzałką do góry? |
|
|
|
|
#2 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 02-12-2007
Model: Ford Fiesta √ι-ק
Silnik: 1753 ccm Diesel + 6 turbosprężarek i klacz ;-D
Rocznik: 1997
|
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-07-2009
Model: PASSAT B8 + VOLVO V40
Silnik: Klekoty po dwa litra
Rocznik: XXI w.
|
Da się nawet bez ruszania akumulatora i nie trzeba ruszać żadnych blaszek , wszystko ładnie wychodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
|
|
|
|
#4 | |
|
![]() Zarejestrowany: 27-05-2010
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.3
Rocznik: 1998
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-07-2009
Model: PASSAT B8 + VOLVO V40
Silnik: Klekoty po dwa litra
Rocznik: XXI w.
|
Zgadza się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a i tak wiem że po odkręceniu śrub od obudowy filtra trzeba będzie dać nowe śruby większe bo jest duża szansa że będzie już gwint wyrobiony hehe
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 12-02-2010
Model: Ford Focus II sedan
Silnik: 1,6 benzyna
Rocznik: 2005
|
Dzięki za rady jutro podziałam ;-) Ze srubami nie ma problemu klucze odpowiednie mam.Wykręcają i wkręcają się bezproblemowo.
|
|
|
|
|
#8 | |
|