![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#71 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 30-12-2008
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDdi
Rocznik: 2001
|
witam
ja też posiadam jeden kluczyk. ale mam już drugi razem z zaprogramowanym transpoderem - chciałem dorobić tylko sam grot w Tesco w punkcie dorabiania kluczy - a gościu mówi, że mi dorobi drugi kluczyk razem z tą pastylką. No i udało się - ale mówił, że auto nie może być "bite", bo wtedy nic z tego nie będzie. Skasował 120 z dorobieniem grota. Także NIE MUSZĄ być dwa kluczyki. A te ceny na allegro to zdzierstwo na maksa. pozdarwiam |
|
|
|
|
|
#72 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Cytat:
Występują dwa klucze do Forda. Oba maja transpondery czyli pasywne nadajniki radiowe które emitują sygnał po wzbudzeniu. Wyglądają tak http://sublimefreedom.files.wordpres...9/04/rfid2.jpg Każda "pastylka" ma swój niepowtarzalny numer, który komputer auta ma zapisany i jeżeli odczyta go w pobliżu to pozwala na włączenie silnika. Jeżeli mamy DWA ZAPROGRAMOWANE do naszego auta klucze (dwa transpondery) to można wtedy SAMEMU dopisać numer trzeciego i kolejnych (do ośmiu jak pamiętam) do naszego auta. Wystarczy kupić klucz i tylko go dociąć. Programuje się już samemu. Jeżeli mamy tylko jedną pastylkę (klucz) to pozostaje serwis Forda lub ktoś z IDS kto dopisze numer nowej pastylki do komputera auta. Kodując klucz w Tesco czy na Allegro robi się to inaczej. Maszynka odczytuje kod istniejącego transpondera i ten sam kod programuje w nowym. Dlatego oni potrzebują klucz a nie auto. Tak więc mamy dwie pastylki o tych samych numerach. Kilka osób miało problemy z autem kiedy obie pastylki były w pobliżu no i mając dwa klucze trzeba i tak płacić za kodowanie trzeciego. Nie wiem jaki klucz kodowałeś, ale są dwa rodzeje w Focusie. Zwykły tylko z transponderem jak poniżej kosztuje grosze. Najczęściej ok 20-50zł za sam klucz. Do tego docinanie i programowanie. http://www.remotekey.co.uk/images/ford-keys.jpg Drugi ma dodatkowo radiowe sterowanie centralnego zamka i ten jest już sporo droższy. Jeżeli kupiłeś taki z programowaniem i docinaniem za 120zł to podaj gdzie. http://www.automotivealarms.co.uk/us...rd-key-1_2.jpg |
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-12-2008
Model: Focus
Silnik: 1.8 TDdi
|
no to takie buty...
Rzeczywiście źle napisałem - dokładnie to mam sam grot (ten wymienny z kluczyka z twojego ostatniego linku) z zaprogramowaną pastylką (z pierwszego twojego linku) - i odpala mi silnik z takim zestawem, sam klucz z radiowym sterowaniem muszę dokupić i zaprogramować na otwieranie mojego auta - używany to 60-80zł. Więc docięcie grota, programowanie pastylki i kupno kluczyka - maks.200zł. Generalnie chodziło mi o to, że mając jeden kluczyk można dorobić drugi razem z programowaniem transpordera. Co do problemów, kiedy pastylki są razem - nie wiem po co mają być razem, skoro drugi kluczyk to zapas i będzie leżał w domu - nosić je razem to bezsens, po to się dorabia żeby był w domu jak się zgubi ten pierwszy. Programowanie zrobił mi gość w Tesco w Głogowie, woj.dolnośląskie. Mam nadzieję, że już wszystko jest zrozumiałe i będzie pomocne innym. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#74 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-09-2009
Model: Vectra C
Silnik: 2.0 T
Rocznik: 2004
|
do scyzoryka bez immo wsadziles immo? Czy moze masz osobny kluczyk z immo?
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-01-2011
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2004
|
mam pytanie przy kupnie otrzymałem jeden kluczyk do mojej foczki w między czasie wyszperałem drugi: czy mogę zakodować immobilizer na tym drugim z użyciem tylko jednego oryginalnego kluczyka???
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 03-01-2010
Model: Focus Kombi Ghia
Silnik: 1,8 TDDI
|
Z tego co wiem potrzebne są do 2 zakodowane kluczyki.
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-07-2010
Model: .
Silnik: .
Rocznik: .
|
Dopytam, jest okazja, co w przypadku odłączenia akumulatora na dłużej? Kluczyki trzeba kodować ponownie? Bo mam tylko jeden klucz główny (i dwa ze zdalnym sterowaniem).
|
|
|
|
|
|
#78 | |
|
![]() Zarejestrowany: 13-11-2008
Model: ford MONDEO
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#79 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
a jak nie to WDS i programowanie kluczykow. Polecam jak auto ma zaprogramowane wiecej kluczy, mamy wtedy jakas gwarancje, ze nikt i nny nie ma kluczy do naszego auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|