Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Tuning

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-01-2011, 23:24   #31
jendrekmak
ford::expert

Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Kupujemy IC do mondeo MK3 TDCI

dokładnie. program z laptopa go zgłasza bo nie może dokończyć testu OBD

jendrekmak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2011, 23:33   #32
Struna
FORD|ZAWODOWIEC

Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004

P1000 - OBD-II Monitor Testing Incomplete
Struna jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2011, 23:41   #33
INVERTER
ford::advanced

Model: Mondeo Mk3 Ghia X Black Panther
Silnik: 2.0 TDCI 130 euro3
Rocznik: styczen 2004

Cytat:
Napisał jendrekmak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
błąd P1000 jest to jak piszesz niedokończony test OBD i tylko tyle. na WDS taki błąd nie swystąpi tylko na ELMie i zależy od obsługiwanych PIDów a nie od jakiegoś kabelka, który odepniesz lub nie. to program z laptopa zgłasza błąd P1000 a nie komputer auta
Wiesz, masz racje, tylko pytanie brzmi dlaczego program w laptopie zglasza P1000, bo niedostal odpowiedzi na PID , a niedostal bo trwa self test i ecu nie odpowiada bo po wykasowaniu bledu odlaczonego kabelka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. testuje czy parametr juz sie miesci w normie, czy reakcja turbiny na zmiane napiecia elektrozaworu jest prawidlowa czy nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i tak testuje az do za****nia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
INVERTER jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-01-2011, 23:55   #34
wilhelm

Model: FOKA
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2007

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

znalazłem coś takiego, piszą tam żeby przejechać kilkanaście km ze stałą prędkością.

czyli co, mam wjechać na autostrade, wrzucić 5 bieg, tempomat na 100 i jechac tak te 15-20km?

hmm... próbowałem ruszać sztangą na zgaszonym silniku, dość ciężko chodziła. jak się ją wciągnęło na maxa to nie chciała wrócić do wcześniejszego położenia, tak jakby się przycinała. jak tylko odpaliłem silnik to zaczęła się przesuwać normalnie, zdejmuję wężyk - sztanga opada, zakładam - wciąga ją do końca.
kojarze że jakiś czas temu na zgaszonym silniku chodziła trochę lepiej, ale mogło mi się coś pomieszać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wilhelm jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2011, 00:02   #35
INVERTER

Cytat:
Napisał wilhelm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

znalazłem coś takiego, piszą tam żeby przejechać kilkanaście km ze stałą prędkością.

czyli co, mam wjechać na autostrade, wrzucić 5 bieg, tempomat na 100 i jechac tak te 15-20km?

hmm... próbowałem ruszać sztangą na zgaszonym silniku, dość ciężko chodziła. jak się ją wciągnęło na maxa to nie chciała wrócić do wcześniejszego położenia, tak jakby się przycinała. jak tylko odpaliłem silnik to zaczęła się przesuwać normalnie, zdejmuję wężyk - sztanga opada, zakładam - wciąga ją do końca.
kojarze że jakiś czas temu na zgaszonym silniku chodziła trochę lepiej, ale mogło mi się coś pomieszać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No dokladnie tak trzeba zrobic, tylko nie 15-20km a 1500-2000km ja tyle przejechalem zanim mi zniknol P1000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. do PL jechalem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ten wielblond na wykresie to wlasnie przycinanie zaluzji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 28-01-2011, 00:23   #36
wilhelm

mówisz że 2 tygodnie po zmianie turbo i jazdy na bezdymnym sofcie żaluzje by się przycinały? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

...mam już dość diesla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez wilhelm ; 28-01-2011 o 00:25
Stary 28-01-2011, 00:40   #37
INVERTER

Cytat:
Napisał wilhelm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mówisz że 2 tygodnie po zmianie turbo i jazdy na bezdymnym sofcie żaluzje by się przycinały? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

...mam już dość diesla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mowisz ze wcisnoles sztange i niechciala odbic, to cos jest nie tak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A niemasz odczucia ze jak przyspieszasz z gazem w podlodze na 3-4biegu to autko lekko poszarpuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

To jak bedziesz sprzedawal to ja biore turbine hihihi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Skroc sztange/podnies cisnienie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A co zrobiles ze lepiej wstaje, zmieniles wtepne ustawienie zaluzji ???
Stary 28-01-2011, 02:09   #38
zabut
ford::average

Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 130 KM
Rocznik: 2004

Moze to pytanie z czapki ale jakie zegary u siebie załozyliscie(cisnienie doladowania jaka firma) ?
Stary 28-01-2011, 11:27   #39
wilhelm

ja kupiłem tylko wskaźnik doładowania taki jak tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

autogauge sm peak z zielonym podswietleniem, wpiąłem się w kolektor ssący

Cytat:
Napisał INVERTER Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co zrobiles ze lepiej wstaje, zmieniles wtepne ustawienie zaluzji ???
jak jeszcze miałem stożek to oderwał się jeden przewód od podciśnienia, dokładnie ten gruby który jest wpięty do airboxa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeździłem tak chyba przez miesiąc aż przy zmianie stożka na zwykły filtr zauważyłem małą 5mm dziurkę - tam powienien być króciec a na nim ten wężyk. podpiąłem wszystko jak trzeba a było to z miesiąc temu i auto ma kopa przy 2300-2400 a nie przy 2800 jak na wykresie.....
Stary 28-01-2011, 12:14   #40
INVERTER

Cytat:
ja kupiłem tylko wskaźnik doładowania taki jak tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

autogauge sm peak z zielonym podswietleniem, wpiąłem się w kolektor ssący

jak jeszcze miałem stożek to oderwał się jeden przewód od podciśnienia, dokładnie ten gruby który jest wpięty do airboxa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeździłem tak chyba przez miesiąc aż przy zmianie stożka na zwykły filtr zauważyłem małą 5mm dziurkę - tam powienien być króciec a na nim ten wężyk. podpiąłem wszystko jak trzeba a było to z miesiąc temu i auto ma kopa przy 2300-2400 a nie przy 2800 jak na wykresie.....
Hymm, akurat ten przewod ma maly wplyw na prace turbiny, to przewod odpowietrzajacy,a jest wpiety w obudowe airboxa zeby przypadkiem nie zasysal brudnego powietrza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No chyba ze mowisz o przewodzie podcisnienia podlaczonym do zbiornika podcisnienia ( maly czarny zbiorniczek przyczepiony do aiboxa od strony silnika) wtedy gubiles podcisnienie i reakcja turbiny na pedal gazu byla wolniejsza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wyciek podcisnienia obiawia sie rowniesz brakiem wspomagania sily hamownia, samochod nie hamuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A ja mam zegar doladowania za 5zl hihi (tak na szybko podlaczylem na wezyku od pompki rowerowej) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
oraz moje ostatni zakup czyli wskaznik EGT (temperatura spalin) co widze jakie mam temperatury na wlocie do turbosprezarki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jak cisne Vmax to przekracza 900*C Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. biedna turbinka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania