![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 | ||
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-08-2008
Model: Mondeo MK3 Kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002/03
|
Cytat:
Cytat:
Musisz szukać tam gdzie podpowiada AdamJ. |
||
|
|
|
|
|
#12 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Cytat:
Po drugie Ty jesteś dłużej o prawie 3 m-ce, ale Twoja aktywność jest namiastką mojej i jeżeli uważasz, że żaden mój post nie wniósł nic pomocnego dla innych to gratuluję poczucia humoru.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A po trzecie - meritum sprawy - wymiana sprzęgła to nie to samo co koło 2-masowe chyba, że pod wpisem sprzęgło po wymianie oznacza komplet (koszt około 2kPLN).Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeżeli wyeliminowałeś dwumasówke jako przyczynę problemów to masz chociaż jeden z głowy. PS A co do nabijania punktów byle postami to ja jestem uczniem klasy zerowej.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
![]() Zarejestrowany: 07-02-2008
Model: Fiesta, Focus
Silnik: 1.6 TDCI, 2.0 TDCI
Rocznik: 2007, 2013,
|
Cytat:
poduszka wymieniona była z innej przyczyny spreżyne wczoraj ogladałem jest ok. Jak sprawdzić przegub wew?
|
|
|
|
#14 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: BMW
Silnik: 3.0xd
Rocznik: 2008
|
to jest zwykla tuleja metalowa-gumowa ,gdzie tu olej?
Co do tego "rdzewienia" klocków do tarczy to po dłuższej jeździe jeśli używa sie często lub ostro hamulców-nagrzeją się mocno a potem jak odstawisz auto to podczas chłodzenia klocek złapie na chwile do tarczy, zimą przez delikatnie parowanie jest to bardziej odczuwalne wrecz może lekko przymarznac i slychac takie puk jak własnie klocek sie odłacza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
![]() Zarejestrowany: 09-09-2011
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCi 130 kucy
Rocznik: 2002
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
|
no ale ten ślad przez chwile bo później go zetrze także musiałby sie zatrzymać zaraz po ruszeniu
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
![]() Zarejestrowany: 09-09-2011
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCi 130 kucy
Rocznik: 2002
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998
|
Cytat:
Widziałem teraz moje po wymianie i nawet mechanik powiedział że tam jest olej, albo smar... cytuje tylko jego słowa, ale ktoś na forum o tym kiedyś pisał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
|
Olej rozpuszcza taka gumę po dłuższym czasie, nie ma go tam na pewno bo widzialem popękane takie tuleje, olej mógł sie na niej znaleźć z innego miejsca ale jak sama nazwa wskazuje jest to tuleja metalowo-gumowa. Zależy od umiejscownie ale tłumi drgania poprzeczne lub wzdłużne wiec olej i tak nie mialby tu zastosowania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|