![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#181 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#182 | |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
|
#183 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-01-2010
Model: Galax
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2015
|
MAXa mam z 09.X.2007, a BCM, tak jak napisałem mam zaczynający się na 7.
Co do 7 pinowego złącza: moduły uniwersalne potrafią odłączyć czujniki (wiem ,bo mam taki)...czemu więc oryginał miałby mieć z tym problem... Ostatnio edytowane przez Speedy_xx ; 16-02-2013 o 06:52 |
|
|
|
|
|
#184 |
|
ford::average
![]() Imię: Robert
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Oczywiście, że gniazdo 7 pinowe odłącza parktronik, do tego kontroluje kierunkowskazy w przyczepie.
|
|
|
|
|
|
#185 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-02-2012
Model: S-Max
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#187 |
|
FCP member
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
liosty,
wrzuć log z elmconfiga
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#188 |
|
|
Mój log z ElmConfiga (troche długi):
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Bump: Rozebrałem własnie ten mój interfejs i chyba juz widzę w czym jest problem... Oryginalny ELM327 powinien byc na układzie PIC18F2480, tymczasem ten mój nie dość że jest niewiadomego pochodzenia (pewnie jakaś chińszczyzna) to nie ma na nim żadnych informacji i dodatkowo ma jeszcze inny wygląd i układ pinów - jest kwadratowy zamiast prostokątny. Wcisnęli mi kit ... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trzeba pytać sprzedających na jakim układzie jest interfejs... Ma być na PIC 18F2480 Ostatnio edytowane przez liosty ; 22-02-2013 o 18:50 Powód: wrzucam link do google docs zamiast długiego loga |
|
|
|
|
|
#189 |
|
Model: FF2 RS
Silnik: 2.5
Rocznik: 2010
|
tak jasne najłatwiej za swoją niewiedzę i brak umiejętności obwinić sprzedającego ze bubel, albo kit albo jeszcze inne durne porównania.
Człowieku ja mam, mój kolega ma i jeszcze kilka innych osób od nas z województwa(widzialem na spotach, zresztą sam im to zamawiałem) kable z MS CAN od jednej osoby z allegro(nie mam zamiaru nikogo reklamować) ale sprawdziłem to osobiście i to nie na jednym przypadku tylko co najmniej pięciu, wszystkie są na procesorze innym niż PIC18f właśnie jak to piszesz na jakimś kwadratowym nie wiadomo czym ale czy to ważne? wszystkie one zarówno mi jak i innym uczestnikom spotów działają wyśmienicie, Hyper terminal pokazuje wersje 1.5 na naklejce też jest napisane 1.5. Śmieszą mnie takie wypowiedzi pseudo elektroników czy informatyków którzy kupią coś sami nie wiedzą do końca co i później na różnych forach za swoją głupotę obwiniają interfejsy a to że chińskie a to ze nie oryginalne tak jakby wszystkie te kabelki produkowali gdzieś indziej, nie bądźcie naiwni wszystko to jest chińszczyzna nawet jak sprzedawcy piszą że są polskie w Polsce produkowane. Co jakby Ci sprzedawca napisał że kabel pochodzi z UE np. z niemiec a nie chin to byś nie mówił ze bubel, ze nie działa bo nie potrafisz obsłużyć albo sam go rozkręcałeś i coś tam majstrowałeś przy tym nie wiedząc nawet jak lutownice w ręku trzymać? Lepiej by Ci było? nie mówił byś że bubel? miałbyś więcej pokory do siebie samego że może to Ty coś źle robisz albo już zrobiłeś? Kojarzy mi sie to wszystko z tym gościem z Gdańska "oszukaali mnie" - a może sam siebie oszukujesz, bo bierzesz się za coś co Cię przerasta. Panowie troche pokory do siebie samych a nie tylko żale i smuty jak to was ktoś "oszukał" Jak Ci się twój ford zepsuje np. turbina Ci padnie a ty nie potrafisz jej sam wymienić bo Cie to przerasta to chodzisz i biadolisz że Cie Ford oszukał? ze Ci kit wcisnęli? sam sobie ten kit wciskasz a szukasz winnych dookoła. Pozdrawiam Zachodniopomorskich fanatyków Forda oraz was forumowicze. Ostatnio edytowane przez pr0zac ; 22-02-2013 o 12:31 |
|
|
|
|
|
#190 |
|
|
pr0zac, kupując ten kabel pisałem że potrzebuję nim podłączyć S-Maxa i kabel nie spełnia moich oczekiwań. Napisałem do sprzedającego maila opisującego problem i co w takiej sytuacji proponują ale juz nie raczyli odpowiedzieć ... Nie wnikam skąd są elementy do budowy tego interfejsu, ale mikrokontroler nie posiada żadnych znaków i nie działa. Na stronie sprzedającego nie ma informacji że jest to ELM 1.5. Za to na stronie elmelectronics.com jest informacja na jakich kontrolerach powinno to działać ... i mi nie działa - więc co, mam zamknąć morde w kubeł, nie odzywac się i cieszyc ze mam bardzo wartościowy kabel ... Sorry.
Odnośnie tekstów o trzymaniu lutownicy się nie wypowiem... nie znasz mnie wiec nie oceniaj poproszę. Pozdrowienia. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| światła dzienne , światła mijania |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|