![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
|
Cytat:
A tak z ciekawości, jaki przebieg ma twoje mondeo? |
|
|
|
#32 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jan
Model: MK4
Silnik: 2,0 benzyna
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#33 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Radosław
Model: Arteon SB R
Silnik: 388 KM/ 510 Nm
Rocznik: 2022
|
Cytat:
Prawda jest taka, że to wielu z nas wychowanych na rodzimej motoryzacji, gdzie silniki przy 100 tyś dogorywały, jeździły na selektorze i paliły go niemiłosierne ilości odwracamy głowę widząc 2 z przodu licznika. Handlarze nie są głupi i wychodzą na przeciw oczekiwaniom klientów, dokonując przeglądu przed sprzedażowego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#34 | ||
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#35 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 05-03-2013
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCI
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#36 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
A oczywiście 96000km przebiegu to cena adekwatna.
Tak swoją drogą to widzę multum mondeo z przebiegiem 400tys nawet po 500tys z firm. Czyli jak autko ma przebieg zakładając 170tys i było serwisowane (co w firmach jest normą) to chyba nie ma się czego aż tak obawiać. Oczywiście zawsze się może coś zdarzyć nawet z autem które wyjechało z salonu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
#38 | |
|
|
Cytat:
Duży przebieg to nie tragedia ale to p r z e d i e g... Sam użytkuję astrę kombi 1,7 isuzu o przebiegu 420000km kupioną od handlarza przy wskazaniach 112000km a gwarantowane że ujęte miała ze 100000km. Jeżdzi po całej polsce i ciągle w niej coś się wymienia poza silnikiem.Kilka alternatorów(z pompą podciśnienia),wspomaganie ,klima,a w podwoziu to nie wyliczę.I tylko silnik nie chce zdechnąć. Nadwozie zgnite,skrzypi ,trzeszczy.Strach tym jeżdzić a syn nie chce go się pozbyć bo mało pali.Chyba cukru nasypię mu do bakaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak że samochod to nie tylko silnik a przebieg ma znaczenie. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
Tak tak to przebiegi diesli. W Holandii benzyniaki są tańsze mimo mniejszych przebiegów.
A ja ci powiem że mam w Polsce Forda Transita JUMBO z silnikiem 2.4 diesel. Samochód z roku 2003 kupiony z przebiegiem 120000tys (pewnie też podkręcony) i jestem z niego bardzo zadowolony. Wymieniane było w nim: amorek przedni prawy, oczywiście elementy zawieszenie, od części silnika tylko serwo i chłodnica bo padła. A i wentylatorek do nawiewu w kabinie. Ale bardzo dbam o auto. Na dzień dzisiejszy ma 410tys Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Odpukać śmiga bdb. Osobówką rocznie robię ze 12tys max więc to nie jest dużo. Morał jest taki, jak dbasz o auto, to aucie będzie dbało o twój portfel. Gratuluje zakupu i życzę udanej eksploatacji auta JanBr. Ostatnio edytowane przez michalmichalpp ; 21-03-2013 o 20:33 |
|
|
#40 |
|
|
Pisaliscie o przebiegach 400-500kkm i że to nie jest nic strasznego. Też tak swego czasu myslałem, nie da się ukryć że sporo z nas ma jeszcze nawyk z motoryzacji PRL-u, gdzie 100kkm to często była agonia silnika. Auta z lat 90 faktycznie powinny nas tego oduczyć, ale współczesne auta? Tu juz mam watpliwości. Moda na dowsiziening chyba jednak odbija się na wytrzymalosci silników, ze o calej reszczie elektroniki nie wspomnę. Ksiegowi w koncernach tez się pewnie do tego przyczynili (np coraz cieńsze bloki silnikow). Jakoś nie bardzo chce mi sie wierzyć że np. Octavia z silnikiem 1.2TFI,TSI - czy jakie on tam ma oznaczenie- wytrzyma tyle samo co z silnikiem 1.9
Coraz częściej myslę, że 200kkm to znów jest jakaś granica wytrzymalości dla współczesnych samochodów... To tylko takie moje dywagacje. |
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|