Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-03-2013, 16:48   #21
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
Domyślnie Odp: Tyle musiałem wydać aby jeżdzić mondeo mk4 kupionym w D za 38180 PLN.

następny nie wnoszący nic do wątku, do wykasowania takie wypowiedzi,

Stary 21-03-2013, 16:49   #22
michalmichalpp

Domyślnie Odp: Tyle musiałem wydać aby jeżdzić mondeo mk4 kupionym w D za 38180 PLN.

Bardziej mi chodziło o to żeby się nie napalać i spokojnie szukać auta za granicą. Jak ktoś ma czas to może zaoszczędzić troszkę pieniędzy, oczywiście jak kupuje się na zasadzie, jadę oglądać auto i biorę albo nie, z Polski do Niemiec (zeby koszty za nocleg nie były wysokie) to nie ma takiej możliwości. Mówię o sobie czyli osobie mieszkającej za granicą i spokojnie szukającej auta nie napalając się na nic. Ceny samochodów z firm naprawdę są dużo niższe niż te od dilerów.

Ale i tak zgadzam się z wami ze nie kupi się mondeo za cenę 6tys euro brutto. Tego jestem pewien. Ceny za które podajecie za auto z zagranicy są w 100% realne. I takie są Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ps. Za auta z przebiegami rzędu 100tys km. Za te z np 150tys zapłaci się już duzo mniej.

Stary 21-03-2013, 16:50   #23
Markoo
ford::advanced

Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012

Cytat:
Napisał czeslaw555 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
następny nie wnoszący nic do wątku, do wykasowania takie wypowiedzi,
Dlaczego, przecież to jedno z podstaw ekonomi, i nie przeczy temu o czym tu Wy piszecie !
Markoo jest offline  
Stary 21-03-2013, 16:51   #24
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

Cytat:
Napisał Markoo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kupiłbym jakiegoś Forda z tych średnich...Mondeo MK4 lub Focus Mk3 a może Mazdę 6... raczej benzyna.
to kupuj , zapłać tyle ile masz , są takie sklepy po 5zł ...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podstawa ekonomi
Stary 21-03-2013, 16:54   #25
Markoo
ford::advanced

Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012

Czeslaw555 a co ma piernik do wiatraka ?

Edit:
krótko, jest sobie auto sprzedający wycenia je na 25kpln (powiedzmy to nasz MK4 mondeo) znajdzie się delikwent co to kupi, to dla kupca jest to tyle warte, bo postanowił za nie tyle zapłacić. I tu nie ma znaczenia że to jest kupa złomu odwinięta z przystanku. Jest to decyzja kupującego.

Co do samego wątku to bardzo dobrze ze jest (chwała dla założyciela) i dzięki niemu, będzie może o kilka takich przykładów, jak wymieniłem mniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Markoo ; 21-03-2013 o 17:24
Markoo jest offline  
Stary 21-03-2013, 17:05   #26
Hansolo
ford::expert

Imię: Radosław
Model: Arteon SB R
Silnik: 388 KM/ 510 Nm
Rocznik: 2022

Cytat:
Napisał michalmichalpp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeżeli mieszka się za granicą to można znaleźć taniej autko niż ceny które wy piszecie (oczywiście taniej to nie 5tys euro a np 1.5tys euro), i tego jestem pewny na 100%. Nie szukając na mobile.de itp. Trzeba poznać osobą która się na tym zna i ma dojścia do firm itp. Ja osobiście poszukuje takiego auta i znajomy pokazał mi aukcje z jakiejś firmy to Ford Mondeo Titanium 2009rok silnik 2.0Tdci poszedł za 8.800euro. Miał NAP, przebieg około 150tys. Wyglądał ładnie, silnik nie wiem w jakim stanie ale myślę że cena jest przystępna. Cena za ten samochód u handlarza w Holandii 13tys euro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Są oczywiście takie osoby, do tego zaufane i uczciwe np:
Tarek Hassan, Gunter Kowalsky Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hansolo jest offline  
Stary 21-03-2013, 17:32   #27
Bartez1982
ford::beginner

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2008

Ja dodam od siebie po przeanalizowaniu stron typu mobile.de autoscout itd. że ceny które tu podajecie są jak najbardziej OK, ale dla samochodów z małymi przebiegami zwróćcie uwagę że jak poszukacie samochodów z przebiegiem do 200tyś to ceny drastycznie spadają że już nie wspomnę o większych przebiegach.
Mając na uwadze to że handlarze kręcą liczniki trzeba zakładać że sprowadzane przez nich samochody mają 200-300tyś.
Wniosek z tego taki że nie wszystkie samochody z niższą ceną (nie mówię tu oczywiście o cenach rzędu 35tyś za Titanium) muszą oznaczać wałek na VAT, może to być poprostu nieźle kręcona sztuka.
Bartez1982 jest offline  
Stary 21-03-2013, 17:39   #28
michalmichalpp

Cytat:
Napisał Bartez1982 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja dodam od siebie po przeanalizowaniu stron typu mobile.de autoscout itd. że ceny które tu podajecie są jak najbardziej OK, ale dla samochodów z małymi przebiegami zwróćcie uwagę że jak poszukacie samochodów z przebiegiem do 200tyś to ceny drastycznie spadają że już nie wspomnę o większych przebiegach.
Mając na uwadze to że handlarze kręcą liczniki trzeba zakładać że sprowadzane przez nich samochody mają 200-300tyś.
Wniosek z tego taki że nie wszystkie samochody z niższą ceną (nie mówię tu oczywiście o cenach rzędu 35tyś za Titanium) muszą oznaczać wałek na VAT, może to być poprostu nieźle kręcona sztuka.
Tak, i z tobą się zgodzę. Aut z takimi przebiegami jest bardzo dużo. I ceny za nie za granicą są bardzo niskie. W Polsce panuje zwyczaj auto jak ma 200tys to jest to już złom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Mi się wydaje że jak auto było zadbane to nie taki już złom. Oczywiście najlepiej ja ma najmniejszy przebieg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a co za tym idzie cena drastycznie skacze do góry.

Ku mojemu zdumieniu dowiedziałem się ze w DE też kręcą liczniki, może nie na taką skalę jak w Polsce, ale uczą się od naszych ;D.

Stary 21-03-2013, 17:59   #29
Bartez1982
ford::beginner

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCI

Ja się już wiele lat temu pogodziłem z tym że liczniki są kręcone i zupełnie mi to nie przeszkadza, oczywiście wolałbym wiedzieć że autko ma 250tyś przebiegu, ale dla mnie liczy się stan techniczny i czy było na bieżąco wszystko serwisowane. Takie przebiegi mnie nie wzruszają a dobrze serwisowane autka będą śmigać drugie tyle. Zresztą sam obecnie śmigam autkiem które ma ponad 300tyś nie kręcone sprowadzone osobiście przezemnie z niemiec od osoby prywatnej i jeździ bez najmniejszych problemów.
Bartez1982 jest offline  
Stary 21-03-2013, 18:33   #30
JanBr
ford::amateur

Imię: Jan
Model: MK4
Silnik: 2,0 benzyna

Cytat:
Napisał michalmichalpp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
oczywiście jak kupuje się na zasadzie, jadę oglądać auto i biorę albo nie
To jest wątek dla takich co właśnie tak kupują. Ci co mieszkają w Niemczech .znają język ,mają tam przyjaciół nie potrzebują pomocy.
JanBr jest offline  
Zamknięty Temat

Zasady postowania