Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Transit

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 31-05-2013, 14:55   #81
davis1989
ford::amateur

Model: FT 100 GL
Silnik: 2.5 D
Rocznik: 1991
Domyślnie Odp: Jakie powinno być zużycie paliwa w 2.5 D ??

Co do blachy mojego nabytku to gdzie nie gdzie są naloty rdzy... (samochod garażowany z niemieckiego THW) kupiłem go w niemczech z uderzonym przodem (delikatnie) a wiec przy okazji zmieniłem mu gril na nowszy model i deske wymieniłem na nowszą bo aktualna była podziurawiona jak ser szwajcarski (multum aparatury musiało w niej być) a sprzedawać nie mam zamiaru gdyż ojciec miał podobnego 10 lat temu i osobiscie zrobił nim 1 200 000 km, śmigałby dalej ale blacha juz nie dała rady... (to też nie zamienie go na zaden inny bo innego tak bezawaryjnego nigdzie nie kupie)

Foty juz przerobionego umieszcze za jakiś czas, a dla tych którzy myślą że go zeszpeciłem... to ich zdanie i niech sobie je zechowają dla siebie...

davis1989 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-09-2013, 21:10   #82
Transolot
ford::average

Model: Transit MK5
Silnik: 2,5d motor 4FB
Rocznik: 1999

Odgrzeję temat, bo uzyskałem ciekawy wynik spalania w moim Osiołku. Jazda autostradowa, przejazd przez Alpy, na pace może ze 400 kg, do paliwa dolany jak zawsze dodatek do Diesla, prędkości 110- 120 km/h... zużycie po spaleniu blisko całego zbiornika 6.8 l/100 km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W życiu bym nie pomyślał, że Transit 2.5d (70PS) jest w stanie uzyskać taki wynik.
Stary 23-09-2013, 22:39   #83
ziemek56
ford::expert

Model: Ś. P. Transit 100
Silnik: 2,5 D
Rocznik: *1992 / +2011

Cytat:
Napisał Transolot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
uzyskałem ciekawy wynik spalania w moim Osiołku
On nie jest ciekawy, On jest mocno zadowalający Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 23-09-2013, 22:43   #84
wojtekjanus
FORD|AUTHORIZED

Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003

Cytat:
Napisał Transolot Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W życiu bym nie pomyślał, że Transit 2.5d (70PS) jest w stanie uzyskać taki wynik.
Wszystko wróci do normy po powrocie w warszawskie korki... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 23-09-2013, 22:45   #85
ziemek56

Cytat:
Napisał wojtekjanus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszystko wróci do normy po powrocie
i po spalaniu "naszego" paliwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przy okazji Koledzy: ostatnio w "wakacje" zrobiłem poniższą Toyotą ponad 1300 km i wyszło 5,8. A przecież to stary wolnossący 2,0 D - na polskiej ropce. Było 4 osoby i duuuuużo bagażu.

Ostatnio edytowane przez ziemek56 ; 23-09-2013 o 22:49
ziemek56 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-09-2013, 08:14   #86
Transolot

Cytat:
Napisał ziemek56 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i po spalaniu "naszego" paliwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie ciekawostką jest fakt, że ten wynik opierał się na paliwie zatankowanym >pod korek< tuż przed bramką PL/CZ, dokładnie w Bielsku na Auchan Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolejne tankowanie (też pod korek) było przed granicą A/IT, a dokładnie w Villach. 722 km na tacho i weszło 49.6 litra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do spalania w mieście> to poprzedni zbiornik spalony 60% w trasie, 40% miasto> Zużycia nie liczyłem ale ponowne taknkowanie paliwa miało miejsce kiedy "dzienny" wskazywał 870 km.

Wynik 6.8/100 jest o tyle ciekawy, że wcześniej był niemożliwy do uzyskania w takim T4 2.5 TDI, uważanym za mistrza ekonomii.

Ps. ziemek56, ten 2.0d bez turbawki w Toyce był genijalny. Kiedyś jeździłem takim w Carinie II D XL. To była totalnie bezawaryjna jednostka napędowa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Transolot ; 24-09-2013 o 08:18
Transolot jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-09-2013, 17:50   #87
ziemek56

Cytat:
Kiedyś jeździłem takim w Carinie II D XL. To była totalnie bezawaryjna jednostka napędowa
Tak jak mój poprzednik - ten sam "dożywotni" silniczek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg PB230973.jpg (96.5 KB, 16 wyświetleń)
Stary 25-09-2013, 23:26   #88
Karol_Warszawa
ford::amateur

Imię: KAROL
Model: FORD TRANSIT
Silnik: 2,5
Rocznik: 1991

Witam wszystkich forumowiczów,

Posiadam Transita 1991r. niski, krótki CAV-Lucas przebieg oryginalny 210.000 km. Wybrałem się na tydzień z Warszawy na wakacje do woj. Zachodniopomorskiego. Ogólny przebieg 1000km i zatankowałem 70,5l ropy. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony takim wynikiem. Rozrząd wymieniony, statyczny kąt wtrysku paliwa ustawiony. Wymienione wszystkie filtry, olej półsyntetyczny. Standardowo dolewam do paliwa Mixolu co kilka tankowań. w załączniku mój wehikuł. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DSC00726.jpg (95.2 KB, 26 wyświetleń)
Karol_Warszawa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-10-2013, 13:51   #89
Transolot

Kolejny wynik, tym razem na paliwie z austryjackich Alp oraz z pełnym możliwym obciążeniem paki. Prędkość na prostych (tzn. tam gdzie jest równo i nie trzeba się "wspinać 28 km pod górę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) rzędu 120 km/h>. Na dokładnie 60.05 litra zrobione do PL 745 km...

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania