![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#951 | |||
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: Ford Mondeo MKIV
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wielkie dzięki Panowie. Może ktoś jeszcze podpowie co będzie najlepszym wyborem. A może coś z innych marek? Dodam, że jeżdżę głównie po Warszawie oraz czasami jakaś trasa głównie po drogach wojewódzkich, zdarza się oczywiście jakiś wyjazd w góry. Ostatnio edytowane przez lenyk84 ; 25-10-2013 o 07:54 |
|||
|
|
|
|
|
#952 |
|
ford::average
![]() Imię: Cezary
Model: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1,9 cdti
|
Kupilem do Galaktyki Uniroyale MS77 215/60/16, pierwsze wrażenia całkiem niezłe - na razie dwa dni przejeżdżone (w roku ubiegłym jeździłem na Michelinach).
Co prawda inny rozmiar niż mój, ale może to pomoże? [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdr
|
|
|
#953 |
|
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
Ja ze względu, że dużo jeżdżę w trasie na głównych drogach wybrałem Hankook i*cept W310. Jest to opona asymetryczna, jak na zimowe oponki cicha, nie mam większego zużycia paliwa w porównaniu z letnią oponą i bez problemu dawała radę na zaśnieżonej autostradzie w Czechach jak również w miejskim błocie pośniegowym. Na mokrym nie czuję różnicy na szybko pokonywanych zakrętach w porównaniu z letnią oponą. Może to nie jest opona premium ale polecam.
Btw, w niektórych BMW opony Hankook stosowane są na pierwszy montaż, m.in nawet w serii 7.
|
|
|
#954 | ||
|
ford::advanced
![]() Imię: Mat
Model: Ford Focus
Silnik: 2.5 RS
Rocznik: 2010
|
Cytat:
teraz Uniroyal wypuścił następce tego modeli MS88! Chyba będzie jazda słabsza niż na Michelinach, ale się okaże Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Cytat:
Generalnie rzecz ujmując to wrzuciłeś chłopie wszystko do jednego worka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nokianki są w ty zestawieniu najmocniejsze jako marka np. WR D3. Sava półka najniższa. Jest wiele opinii bo wiele osób je ma, gdyż nie wszystkich w tym pięknym kraju z Wisłą nie stać na lepsze marki... No, ale nie ma co narzekać. Wpisz sobie rozmiar i porównaj ceny i opony w porównywarkach. Jeszcze co do Vredestein to jest droga opona i przeznaczona do samochodów luksusowych... Pozdro! Ostatnio edytowane przez lukaszek_socho ; 14-07-2014 o 16:22 |
||
|
|
|
|
|
#955 | |
|
![]() Imię: Cezary
Model: Opel Vectra C GTS
Silnik: 1,9 cdti
|
Cytat:
Wujek google milczy na temat ms88.
|
|
|
|
#956 | |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#957 |
|
![]() Imię: zbigniew
Model: ford c-max
Silnik: 1,5 EB _Tytanium _full
Rocznik: 2018
|
1. Continental ContiWinterContact TS850
2. Dunlop Winterresponse 2 3. Firestone Winterhawk 3 4. Michelin Alpin A4 5. Nokian WR D3 To czołówka opon zimowych.Osobiście polecam Continental ,bądź Michelin.Jeździłem na jednych i drugich.Nokian jest bardzo dobry ale szybko się zużywa. |
|
|
|
|
|
#958 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCi
|
A co z nokian A3??
Testy w tym ADAC są z D3, a to inne opony. Oficjalnie nokian A3 kieruje do samochodów z wyższą mocą. |
|
|
|
|
|
#959 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-06-2013
Model: Mondeo MK4 Ghia X
Silnik: 2.3 Duratec (SEBA) 160KM benz + LPG
|
Nokian A3 to po prostu opona na warunki mniej śnieżne i raczej nie do lepszych samochodów, ale na rynki, które mało sniegu widzą.
Jeździłem na nich w Subaru Legacy, więc trudno porównywać przyczepność z innymi autami, zimą w błocie ze śniegiem były takie sobie, a przy temperaturach takich jak dziś, powyżej 10C były dość miękkie i śliskie w zakrętach. Zupełnie inaczej pamiętam GoodYear UG7 i dla mnie one były lepsze od Nokiana. Ostatnio założyłem Conti TS850 zobaczymy jak będzie zimą. |
|
|
|
|
|
#960 | |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Ford Mondeo MKIV
Silnik: 2,0 TDCI