![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#121 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 17-09-2006
Model: C-MAX
Silnik: 1.8 DURATEC-HE
Rocznik: 2007
|
Wtyczka od przycisku TCS, nic nie ma wspólnego z poduszkami, ja bym wszystko jedno się upierał żeby pod kompa go i skasować błąd albo odczytać dokładnie, te mruganie to często zawodne jest.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#122 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysztof
Model: Mk1 kombi
Silnik: 1.4 16v
Rocznik: 2000
|
tak zrobie dzieki
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 23-08-2013
Model: Focus
Silnik: 1.8 16v
Rocznik: 2001
|
Witam przestudiowałmm temat i odświeżam. W zeszłym roku przywiozłem do polski Focusa w kombiku 1.8 16v ghia 2002 rocznik. W tym roku kupiłem z demobilu focusa z policji też w kombiku z identycznym silnikiem ale przed liftem. Ten samochód wyposażyłem we wszystkie możliwe części z anglika. Wymieniłem też siedzenia z napinaczami które oczywiście podpiąłem pod system bezpieczeństwa. I tu mam problem, w samochodzie po przekręceniu stacyjki zapala się kontrolka poduszki a następnie miga pięcioma seriami po cztery mignięcia by potem zapalić się na stałe. Nadmieniam że przy pierwszym uruchomieniu napinacze nie były podpięte. Pytanie czy moduł zapamiętał brak napinaczy i teraz wyświetla mi błąd który muszę skasować przez interfejs czy też mam faktycznie coś uwalone. Drugi problem to po zapaleniu samochodu czasem samoczynnie migają mi światła mijania z długimi odstępami. Po włączeniu ich i wyłączeniu klawiszem objaw znika. Liczę na pomoc, pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#124 |
|
|
Po pierwsze czy napinacze są od wersji jedno nabojowej? W 2002 Ford wprowadził już układ dwu nabojowy i z tamtego układu już nic nie pasuje do starszego jak i odwrotnie. Poduszki w fotelach na 100% nie pasują więc może i napinacze są inne. Po drugie sprawdzić trzeba dokładnie podłączenie napinaczy.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
|
Cytat:
Bump: Napinacze wyglądają na identyczne ale musiałbym wykręcać siedzenie, natomiast jak to jest z historią błędu czy zostaje w pamięci czy po właściwym podłączeniu kasuje się samoistnie? Jakaś dziwna ta angielska wersja ghia klima jeste cała elektryka a abs-u ni hu hu Ostatnio edytowane przez misiotaki ; 24-08-2013 o 16:22 |
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
|
Błąd się skasuje, ale dobrze by było podłączyć pod komputer i zobaczyć co dokładnie go boli czy jest to przerwa w obwodzie czy błąd konfiguracji.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Ford Focus Kombi
Silnik: 1,8 TDDI 90 KM
Rocznik: 1999
|
witajcie a co w przypadku gdy dzis w nocy byl spory mroz we wrocławiu i po przekreceniu stacyjki w poziom I kontrolka nie gasnie???dodam ze od czerwca 2013 roku zawsze gasla kontrolka po 3 lub 4 sek. a dzis niestety nie zgasla.....??????
ford focus MK I 1999 r. kombi 1,8 tddi.....
|
|
|
#129 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 07-10-2004
Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
|
umarł sterownik, w focusach sie zdarza. mozna spróbować wykasowac blad, jak pomoże, ok, jak sie nie da, wymiana
|
|
|
#130 |
|
![]() Imię: Jacek
Model: Ford Focus Kombi
Silnik: 1,8 TDDI 90 KM
Rocznik: 1999
|
czy bledy skasuje odłączajac akumulator...?????ewentualnie jak to zrobic????i gdzie ewentualnie znajde sterownik od poduszek????
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|