![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-01-2013
Model: S-MAX
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Słowo alarm jest dużym nadużyciem :-)
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
|
Się trafi coś do testów, to sprawdzę czy nie można uaktywnić alarmu bez podłączania syrenki. Spróbuję pokombinować w przyszłym tygodniu, bo będę miał s-maxa akurat
|
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Ponadto ten alarm jest zintegrowany z samochdem w spoób najpełniejszy. Na czym ma polegać jego problem? Oczywiście, urządzenie pomyślane jest jako "sensownie skonfigurowane", tzn. ma czujniki ultradźwiękowe, czujniki drzwi i klap oraz czujnik położenia. Nie ma bajerów typu czujnik zbicia szyby czy wejść dodatkowych na np. system identyfikacji kierowcy przy pomocy pastylki dallas albo karty bezstykowej. Nie mniej jako alarm jest całkowicie funkcjonalne i w pełni wystarczające. Cytat:
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 03-06-2013 o 21:09 |
||
|
|
|
|
|
#14 |
|
|
Problem polega na tym, że jest to rozwiązanie fabryczne, z którym każdy szanujący się złodziej poradzi sobie szybciej niż Ty pomyślisz żeby wyjąć kluczyk z kieszeni.
Takie jest przynajmniej moje zdanie. Co do syrenki , może da się zapiąć rezystorem, tak jak robią to w przypadku poduszek, żarówek ledowych w postojówkach. Sprawdzę to na pewno , tylko muszę poszukać za schematem elektryki lub chociaż rozmieszczeniem kostek. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Co do "fabryczności" - np. umieszczenie syrenek w fabrycznym alarmie jest takie, że złodziej nie ma fizycznej szansy dostać się do syrenki w 5 sekund tak jak to standardowo jest możliwe dla każdego alarmu dołożonego. Dla syrenki fabrycznej potrzebne jest minimum 3 minuty, by się do niej dostać i ją rozbić/zdezaktywować. Możesz sprawdzić. A poza tym alarm nie chroni przed złodziejem (bo przed nim nic nie chroni), tylko co najwyżej daje dobre samopoczucie ubezpieczycielowi (jeśli ten jest tak naiwny, aby tego nadal wymagać).
|
|
|
|
|
#16 |
|
|
Nie będziemy się chyba o to sprzeczać? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie mam pojęcia gdzie jest fabrycznie syrenka w s-max. ( żeby przestała wyć wcale nie trzeba jej znaleźć ) ale przecież , nie w tym rzecz tematu. Jak mi starczy czasu poszukam kostek os syrenki i pobawię się rezystorami, zobaczymy co wyjdzie. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-06-2007
Model: S-max FL, Ecopasqda st-line,Edge 2fl
Silnik: 2.0 tdci, 1.0 w 3 cyl at6, 2.0 w 4cyl at8
Rocznik: 2010,2018,2019
|
Cytat:
bawilem sie kiedys elmem i aktywowalem sobie alarm. Brak oczywiscie syreny i czujnika na masce. Wiec moze ktos dolozyl sobie syrene? Bo z czujnikiem to 1000 razy bylo. I teraz zagwozdka, czy instalacja pod syrene istnieje. Ogladalem syreny na allegro, ale nie mam pojecia jak wyglada z podtrzymaniem i czy w jej miejsce mozna wsadzic bez, ale raczej nie , bo na logike, to zwykla dostaje prad , aby dzialac, a z podtrzymaniem , to dostaje sygnal, aby wyc. wiec reasumujac czy ktos dolozyl sobie syrenke i czy byla instalacja i jakiego typu syrenke mozna zalozyc? Ostatnio edytowane przez kolopeter ; 06-04-2014 o 21:33 |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
FCP member
|
Wszystkie syrenki z podtrzymaniem Ford są takie same, różnią się jedynie blachami do mocowania. To jest właściwa syrenka - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] z niewłaściwym uchwytem... Jaki jest potrzebny uchwyt do S-maxa nawet nie wiem. Sam mam też taką syrenkę na zbyciu... Oczywiście o stanie akumulatorów wewnątrz syrenki trudno cokolwiek sensownego powiedzieć.
Czy jest wiązka syrenki można sprawdzić po zdjęciu prawego przedniego koła i nadkola. Trzeba szukać 3-pinowej wtyczki widać jakiej.
|
|
|
|
#19 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Artur
Model: S-MAX, YARIS
Silnik: 2.0 FFV Pb + LPG, 1.0 Pb
Rocznik: 2009, 2006
|
Prawego czy lewego??
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
FCP member
|
Z tego co wiem to prawego (po stronie pasażera). W którymś wątku w dziale S-maxa to już było - nawet dawałem tam fotki jak taka syrenka wygląda wewnątrz i jaki ma tam akumulator...
bump: Chyba jednak o miejscu montażu syrenki było gdzie indziej (może w dziale Mondeo...). Ten wątek z moim zdjęciem wnętrza syrenki dotyczył komunikatu o potrzebie obsługi alarmu... [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 06-04-2014 o 22:24 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|