![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#671 | |||||||
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Cytat:
dalej podtrzymuję, że zapis: Cytat:
a dodatkowo słabo Ci idzie czytanie ze zrozumieniem (a może to miałbyś żart...?) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
z okolic Bydzi jest chyba kolega leszcz, a on ma elm i zna elmconfiga trochę Cytat:
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|||||||
|
|
|
|
|
#672 | |
|
ford::average
![]() Imię: Dominik
Model: Ford Focus 2 MK2 FL
Silnik: 1.6 Duratec 115PS
Rocznik: 2009
|
Cytat:
bo widzisz dzisiaj dzwoniłem do ASO do Inorocławia i jak zapytałem ile taka usługa będzie kosztować to Pan mi powiedział od 500zł w górę jak już powiedziałem, że słyszałem że niektórzy to robili za koło 200 zł to Pan stwierdził że takiej sytuacji nigdy nie było jakoby ktoś robił gema za 200zł w ASO i że inżynier będzie siedział przy tym ponad 3 godziny i to bardzo ciężka praca. Bump: @mayak już nie roztrząsajmy tematu, poczułem się tylko trochę urażony i tyle, a że się nie znam to też prawda. pisząć o ff i c-maxie, mogę powołać się na wiele aukcji chociażby w allegro w których sprzedawali kierownice 4ramienne i było napisane: "pasuje do focus i cmax", nawet jak rozmawiałem z facetem z allegro i pytalem sie do czego pasuje to powiedział "tak tak pasuje co c-max'ów focusów i przed i poliftowych" tak więc wyszedłem z prostego założenia że jesli to człowiek sprzedaje to pasuje. sam nie mam c-maxa więc praktycznie nie mam możliwości zrobić takiego eksperymentu. a z tym tempomatem to kolega wyżej miał świętą rację, mi tylko facet naściemniał w ASO i pomyślałem sobie że może rzeczywiście potrzebny jest pożądny IDS i to oryginalny do którego pierwszy lepszy warsztat nie ma dostępu... ale jak zadzwoniłem i jeszcze się zapytałem o cenę conajmniej 500 zł to mi przysłowiowa kopara opadła. reasumując ja tylko chcę żeby u mnie zadziałał tempomat. skoro dwóch ludzi nie potrafiło sobie z tym poradzić muszę takiego znaleźć który umie. skoro twierdzisz, że kaźdy GEM supportuje tempomat, może znasz namiar na kogoś kto mi to zrobi ale za rozsądne pieniążki nie conajmniej 500 zł, bo za 500 to ja kupie sobie 2 inne gemy z włączonym tempomatem. PS. nie wiem skąd kolega wyżej którego zacytowałem zrobił to za 160 zł, jak ma namiar na tego człowieka to ja chętnie przyjadę i zrobię. |
|
|
|
|
|
|
#673 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
Szukam, szukam i znaleźć nie mogę ELMa do przeróbki, który nadawałby się do aktywacji tempomatu w moim Fordzie przez ELMConfig. Proszę o nakierowanie.
|
|
|
|
|
|
#674 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Jesteś uparty jak osioł... Nie rozumiesz, że aktywacja w GEM to "pikuś" i nic nie da? Trwa ona z zegarkiem w ręku 1 minutę... Drugą minutę trwa aktywacja w zegarach.. A pozostałe 13 minut trwa aktywacja tempomatu w PCM (sterowniku silnika). Dwie pierwsze aktywacje średnio rozgarnięty pracownik w ASO zrobi także w 10 minut... A jeśli tego nie umie i ściemnia o "inżynierze" - to jak najdalej od niego... Natomiast trzeciej aktywacji (tej w PCM) może nie dać rady zrobić w ASO nawet "inżynier" - choć de facto jest prosta i wykonalna nawet IDSem! Tyle, że nie ma na to procedury w etis i koledzy w ASO "się gubią"... Aktywacja u mayaka lub u mnie - a pewnie i u kolegi leszcz w Bydgoszczy - da się ogarnąć wizerunkiem Kazimierza Wielkiego - jeśli kierownica już założona i klawisze "pikają". Jeśli trzeba grzebać przy kierownicy, to wizerunek Jagiełły zwykle daje radę... Rób co chcesz, tylko daj nam już trochę luzu w tym wątku...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 04-07-2014 o 14:46 |
|
|
|
|
|
|
#675 | |
|
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez dominlodz ; 04-07-2014 o 14:49 |
|
|
|
|
|
|
#676 | ||
|
FCP member
|
Cytat:
Cytat:
Za takie pieniądze robię dla Ciebie ELMa z przełącznikiem i daję pisemną gwarancję, że ELM jako taki umie robić tempomaty... I nawet dodaję "darmową" wysyłkę... Natomiast nie daję po żadnym pozorem gwarancji, że ten co trzyma ELMa w ręce też umie...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 04-07-2014 o 14:50 |
||
|
|
|
|
|
#677 |
|
|
ok, postaram się pogadać z kolegą leszcz, jak coś chętnie się zgłoszę.
a że jestem uparty to wiem doskonale, ale tylko dzięki upartości w życiu doszedłem do wielu rzeczy ;] pozdrawiam Bump: @tedi to był taki z przełącznikiem, ale zwykłe ELM'y widziałem za poniżej 100zł. nawet zaczynają się od chyba 40zł |
|
|
|
|
|
#678 |
|
FCP member
|
Ja na prawdę widzę co jest na obrazku i tylko to komentuję... Spróbuj kupić tamtego ELMa i zapytać, czy gość Ci da gwarancję, że on zrobi np. tempomat - to zrozumiesz, co napisałem w swoim poście...
|
|
|
|
#679 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#680 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Przejrzałem sobie tu na miejscu Elmconfig na platformie Focus itd . W GEM znalazłem Cruise Control. Czy wystarczy to zaptaszkować i wgrać do GEM ? Pytanie głupie bo robiłem aktywacje tylko w Mondeo MK4 . Focusów żadnych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chyba ze coś jeszcze gdzieś trza zaptaszkować ? Swoją drogą tu na miejscu zdiagnozowałem dwa MK4 na czeskich numerach i nawet im tu co nieco aktywowałem i zdezaktywowałem tym wspaniałym oprogramowaniem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czesi szczęśliwi aż mi zafundowali "Parasaling 300m" zresztą dobrze że brałem elma ze sobą bo mi wskoczył błąd katalizatora i trzeba było poratować się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ..... po kasacji 2tyś i nie ma powrotu........ ale pewnie katalizator będzie do wymiany ...... Dobra co w tej platformie FF2 zaptaszkować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i koledze wgram
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|