![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#121 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: MONDEO MKIV
Silnik: DIESEL
Rocznik: 2007
|
Czy przy skandynawskich swieci wam tył plus tył tablica Rej?
|
|
|
|
|
|
#122 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Peugeot 508 sw
Silnik: 2,0 HDi
Rocznik: 2013
|
Oczywiście że tak, natomiast nie świecą światła adaptacyjne ( doświetlające na zakrętach) ani też oświetlenie przycisków radia, te światełka w podsufitce itp. co uważam za plus, bo i tak efektu ich świecenia za dnia nie widać a jakby nie było oszczędzają się i później mogą się przepalić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#123 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
W focusie mk2 FL przy światłach skandynawskich (przełącznik w poz. 0) można było wyjąć jeden z bezpieczników (bodajże F110) i wtedy bez żadnych skutków ubocznych przestawały się świecić pozycje i podświetlenia tablicy. Świeciły tylko mijania z mniejszą mocą. Zastosowałem ten patent (opisywany na naszym forum) z powodzeniem w dwóch focusach. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ciekawe, czy w mondeo też jest taka możliwość? |
|
|
|
|
|
#124 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 143PS
Rocznik: 2010
|
Witam. Mam pytanie w moim mk4 2010r. Swiatla wlaczaja sie automatycznie po odpaleniu silnika jak wspominali koledzy juz wczesniej tylko u mnie swieca swiatla mijania a nie drogowe z obnizona moca jak czytalem w postach wczesniej dodam ze tak bylo fabrycznie ustawione. Idzie to jakos zweryfikowac lub przestawic?
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Idzie ustawić tak jak chcesz . Będę w Poznaniu prawdopodobnie we wtorek czyli 12.08 (w aquaparku) chyba ze pogoda będzie beee.Jakby co to PW leszcz
|
|
|
|
#126 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Mondziak
Silnik: 2.0 TDI 140km
Rocznik: 2010
|
Osobiście się rozczarowałem opcją "auto" w fordzie ,
Do tej pory w turze miałem też funkcje auto i nie martwiłem się o światła, w dzień paliły się tylko mijania, a po zmierzchu włączały sie świstała z tyłu + oświetlenia wnętrza. Niestety jak już koledzy pisali wcześniej moje auto działa tak że w dzień nic , a jak czujnik sygnalizuje że jest za Ciemno to się włącza wszystko... Pytanie jest takie czy jest jakaś szansa pozostawić pokrętło w pozycji auto i po przekręceniu stacyjki niech się pala zwyczajnie mijania a jak sie zrobi za ciemno to automoat robi reszte za nas. Dla mnie osobiśie było byto najlepsze rozwiązanie. Myślałem nad ledami ale doszedłem do wniosku że jedyne jakie mi się podobaja to ori a to jest dużo przerabiania z przed lifta. jakieś pomysły ? może jakieś dołożenie modułu "automatu" który bedzie zapalać mijania ?? Ostatnio edytowane przez Ralph4 ; 12-08-2014 o 16:39 |
|
|
|
|
|
#127 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
IMO twoj MDO nie jest wyposazony w DRLe a wiec dziala po staremu. czyli swiatla wylaczone albo wlaczone.
Wlacz sobie skandynawskie, wtedy mijania sie swieca zawsze. Mozliwe ze wraz z automatem po zmierzchu zaswieci sie reszta (oswietlenie zegarow, tylne swiatla etc)
|
|
|
#128 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#129 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK4 2.0 TDCI Ghia
Silnik: 2.0 TDCI 140KM
Rocznik: 2009
|
Sluchajcie a jak to jest...
Kolega ma mondka Titanium z xenonami z 2010 roku (przedlift) i włączonym trybem skandynawskim. Po zdekodowaniu VINu w etisie, pokazuje ze jego auto jest wyposazone w światła do jazdy dziennej. Pytanie - czy wyłączając tryb skandynawski i mając światła na AUTO, dzienne odpalą sie automatycznie a po zmierzchu zapali się xenon ? ktorymi zarowkami realizowane są wowczas dzienne ? planuje pozatym zakup kabelka - by wlasnie włączyć/wyłączyć tryb skandynawski w dwoch mondkach i mieć go na wypadek ew. problemów do zczytania błędów. specjalnie nic wiecej kombinować nie bede... ktory kabelek / interfejs kupić do takich zasosowań ? myslalem o viakenie za 150 zł. nada się ? |
|
|
|
|
|
#130 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-01-2011
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2,5T
Rocznik: 2008
|
Ja też według vinu mam światła dzienne. W rzeczywistości są to fabrycznie uruchomione światła skandynawskie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I nie ma co szukać ukrytych żarówek do świateł dziennych bo takich nie ma. Włączenie świateł skandynawskich są plusy i minusy. Z minusów to tracimy tryb auto w oświetleniu który wg mnie jest bardzo przydatny. Trzeba niestety pamiętać żeby wieczorem przełączyć pstryczek z 0 na pozycję świateł mijania. Ale za to w ciągu dnia nie świeci podświetlenie kokpitu i doświetlenie zakrętów.
Rozwiązanie wg mnie to kupno modułu SD 2 albo montaż okrągłych ledów w oprawę przeciwmgielnych od modelu Titanium S. Ostatnio edytowane przez Pejotwroc ; 13-08-2014 o 11:11 |
|
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|