![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#191 |
|
ford::expert
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
Zależy jak oceniasz swoje zdolności manulne i czy lubisz majsterkować. Ja trochę miałem obawy czy poskładam jak były itd ale dałem radę bez problem. Pierwsze siedzienie niecałe 2 godz drugie prawie 1.5 godz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tyle, że ja dużo rzeczy sam umiem zrobić przy samochodzie typu jakieś latwiejsze wymiany, naprawy itd. Są tacy co żarówki wymieniają w warsztacie itd to niech się nie podejmują roboty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#192 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Daniel
Model: MONDEO MK3
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2004
|
Ja też większość napraw robię sam, ale mam pewne obawy co do włożenia mat do foteli. Mam fotele w bardzo dobrym stanie i po prostu nie chciałbym ich zniszczyć.
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
ford::expert
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
Zniszczenie nie jest takie łatwe jak by się wydawało. Poszukaj jest instrukcja w formacie pdf jak rozebrać fotele. Chociaż ja z niej potrzebowałem tylko w jednym punkcie skorzystać. Rozbieranie i składanie jest intuicyjne. Ogólnie to ja nawet je lepiej złożyłem niż były przedtem bo wyczepiał mi się materiał na przodzie siedziska a wystarczyło po włożeniu materiału w rowek dobić go młotkiem i trzyma jak trzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dasz radę. Na PW puszcze Ci namiar do gościa z tanimi częściami. Ja u niego kupiłem np przycisk za 20 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Fakt, że mój tańszy bo przedliftowy ale i za takie chcą ~70zł. Maty kupiłem za 150 zł 4 sztuki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do montażu samych mat do foteli to w opisie na forum jest to wykonane za pomocą opasek zaciskowych. Ja zdobyłem fajną elastyczną i mocną taśmę dwustronną i wyszło jak fabryka zrobiła.
|
|
|
#194 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-09-2013
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
|
witam
podepnę się pod temat jeśli ma być to gdzie indziej to proszę o przeniesienie. Planuje zakup foteli wentylowanych i podgrzewanych. wynalazłem kilka aukcji i niestety żadna nie jest w pobliżu mojego punktu zamieszkania. jak ktoś może podjechać i zobaczyć jak a żywo wyglądają czy mają wszystkie piny w kostkach itp byłbym bardzo wdzięczny nie chce wydać kasy kupując coś w ciemno. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (Warszawa) - te mi najbardziej pasują [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (Stary Tomyśl)- tu musiałbym przekładać tapicerkę [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (Żukowo - Trójmiasto)- tu brak pełnej elektryki nie wiem ile trzeba przekładać [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (Bobrek - Katowice, Oświęcim, Kraków) - podobnie jak wyżej nie wiem czy jest komplet na zdjęciach nie widać [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (Włocławek) - brak pełnej elektryki z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc |
|
|
|
|
|
#195 |
|
|
witam
mam pytanie odnośnie włącznika podgrzewania poliftowego mam pięć kabli: - niebieski - to podświetlenie - czarny - masa - żółto-zielony - plus po stacyjce - żółto pomarańczowy - plus po stacyjce - biało - zielony - sterowanie matami pytanie który z powyższych kabli (pogrubionych i podkreślonych) odpowiedzialny jest za zasilanie, a który za podtrzymanie napięcia ?? zastanawiam się bo będę montować z tyłu a tam nie chce aby było podtrzymania napięcia aby ktoś nie zostawiał mi włączonego jak będę jeździć. jak ktoś ma schemat kostki do tylnych mat to proszę o potwierdzenie. mam trzy kabelki - sterowanie - masa - zasilanie pytanie gdzie jest jaki pin w kostce lub kolory kabli?? z góry dzięki za pomoc czy z tyłu w okolicach tunelu środkowego jest jakiś dobry punkt masowy ?? czy trzeba podciągnąc go od przodu.. |
|
|
|
|
|
#196 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
Witam
Czy w Mondeo MK3 po lifcie ogrzewanie tylnej kanapy miało regulację siły ogrzewania tak jak przednie fotele czy było na zasadzie on/off? |
|
|
|
|
|
#197 |
|
|
Miało takie same jak z przodu. Choć dziś wpadł mi w rękę przycisk dedykowany do tyłu i o dziwo wygląda identycznie ale ma inny numer. Pytanie czy jego bebechy się czymś różnią. Przycisk na przód ma oznaczenie 3S7T-19K314-AB
Przycisk na tył ma oznaczenie takie same z końcówką AC. I w sumie od dziś sam mam wątpliwości może ktoś się znajdzie i wyjaśni czym się różnią |
|
|
|
|
|
#198 | |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
Cytat:
|
|
|
|
#199 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
Czy ktoś kto w Mondeo MK3 po lifcie posiada fabryczną lub dokładaną podgrzewaną tylną kanapę ze zmienną temp. ogrzewania mógłby wrzucić zdjęcia wtyczek z tej kanapy?
|
|
|
|
|
|
#200 |
|