Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-06-2014, 19:26   #191
matrog19
ford::expert

Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Dołożenia podgrzewanych siedzeń oraz demontaż tapicerki z nich - dyskusja;Mondeo

Zależy jak oceniasz swoje zdolności manulne i czy lubisz majsterkować. Ja trochę miałem obawy czy poskładam jak były itd ale dałem radę bez problem. Pierwsze siedzienie niecałe 2 godz drugie prawie 1.5 godz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tyle, że ja dużo rzeczy sam umiem zrobić przy samochodzie typu jakieś latwiejsze wymiany, naprawy itd. Są tacy co żarówki wymieniają w warsztacie itd to niech się nie podejmują roboty Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Stary 13-06-2014, 02:26   #192
danielo321
ford::beginner

Imię: Daniel
Model: MONDEO MK3
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Dołożenia podgrzewanych siedzeń oraz demontaż tapicerki z nich - dyskusja;Mondeo

Ja też większość napraw robię sam, ale mam pewne obawy co do włożenia mat do foteli. Mam fotele w bardzo dobrym stanie i po prostu nie chciałbym ich zniszczyć.
danielo321 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-06-2014, 08:19   #193
matrog19
ford::expert

Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002

Zniszczenie nie jest takie łatwe jak by się wydawało. Poszukaj jest instrukcja w formacie pdf jak rozebrać fotele. Chociaż ja z niej potrzebowałem tylko w jednym punkcie skorzystać. Rozbieranie i składanie jest intuicyjne. Ogólnie to ja nawet je lepiej złożyłem niż były przedtem bo wyczepiał mi się materiał na przodzie siedziska a wystarczyło po włożeniu materiału w rowek dobić go młotkiem i trzyma jak trzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dasz radę. Na PW puszcze Ci namiar do gościa z tanimi częściami. Ja u niego kupiłem np przycisk za 20 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Fakt, że mój tańszy bo przedliftowy ale i za takie chcą ~70zł. Maty kupiłem za 150 zł 4 sztuki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do montażu samych mat do foteli to w opisie na forum jest to wykonane za pomocą opasek zaciskowych. Ja zdobyłem fajną elastyczną i mocną taśmę dwustronną i wyszło jak fabryka zrobiła.
Stary 04-09-2014, 12:45   #194
krismk3
ford::average

Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006

witam
podepnę się pod temat jeśli ma być to gdzie indziej to proszę o przeniesienie. Planuje zakup foteli wentylowanych i podgrzewanych. wynalazłem kilka aukcji i niestety żadna nie jest w pobliżu mojego punktu zamieszkania. jak ktoś może podjechać i zobaczyć jak a żywo wyglądają czy mają wszystkie piny w kostkach itp byłbym bardzo wdzięczny nie chce wydać kasy kupując coś w ciemno.

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (Warszawa) - te mi najbardziej pasują

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (Stary Tomyśl)- tu musiałbym przekładać tapicerkę

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (Żukowo - Trójmiasto)- tu brak pełnej elektryki nie wiem ile trzeba przekładać

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (Bobrek - Katowice, Oświęcim, Kraków) - podobnie jak wyżej nie wiem czy jest komplet na zdjęciach nie widać

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] (Włocławek) - brak pełnej elektryki
z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc
krismk3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-09-2014, 10:11   #195
krismk3

witam
mam pytanie odnośnie włącznika podgrzewania poliftowego

mam pięć kabli:
- niebieski - to podświetlenie
- czarny - masa
- żółto-zielony - plus po stacyjce
- żółto pomarańczowy - plus po stacyjce

- biało - zielony - sterowanie matami

pytanie który z powyższych kabli (pogrubionych i podkreślonych) odpowiedzialny jest za zasilanie, a który za podtrzymanie napięcia ??

zastanawiam się bo będę montować z tyłu a tam nie chce aby było podtrzymania napięcia aby ktoś nie zostawiał mi włączonego jak będę jeździć.

jak ktoś ma schemat kostki do tylnych mat to proszę o potwierdzenie.
mam trzy kabelki
- sterowanie
- masa
- zasilanie
pytanie gdzie jest jaki pin w kostce lub kolory kabli?? z góry dzięki za pomoc
czy z tyłu w okolicach tunelu środkowego jest jakiś dobry punkt masowy ?? czy trzeba podciągnąc go od przodu..
Stary 24-09-2014, 15:02   #196
pgrob
ford::professional

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008

Witam
Czy w Mondeo MK3 po lifcie ogrzewanie tylnej kanapy miało regulację siły ogrzewania tak jak przednie fotele czy było na zasadzie on/off?
pgrob jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-09-2014, 17:29   #197
krismk3

Miało takie same jak z przodu. Choć dziś wpadł mi w rękę przycisk dedykowany do tyłu i o dziwo wygląda identycznie ale ma inny numer. Pytanie czy jego bebechy się czymś różnią. Przycisk na przód ma oznaczenie 3S7T-19K314-AB
Przycisk na tył ma oznaczenie takie same z końcówką AC. I w sumie od dziś sam mam wątpliwości może ktoś się znajdzie i wyjaśni czym się różnią
Stary 24-09-2014, 17:38   #198
Mariusz

Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan

Cytat:
Napisał krismk3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
może ktoś się znajdzie i wyjaśni czym się różnią
Proszę (nie różnią się niczym).
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 1.JPG (86.4 KB, 134 wyświetleń)

668855686
Mariusz jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-09-2014, 18:43   #199
pgrob

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008

Czy ktoś kto w Mondeo MK3 po lifcie posiada fabryczną lub dokładaną podgrzewaną tylną kanapę ze zmienną temp. ogrzewania mógłby wrzucić zdjęcia wtyczek z tej kanapy?
pgrob jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-09-2014, 18:49   #200
krismk3

ok dzięki za info
Odpowiedz

Zasady postowania