![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
|
Dla kogo OK ? , dla mechanika, dla Ciebie , dla silnika ?.
A może podasz jakie były wielkości, czy tajemnica ?? |
|
|
|
#42 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-12-2013
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 TDCi 163 PS
Rocznik: 2011
|
Sa rowne, niestety nie wiem jakie dokladnie ale moge dopytac.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Daniel
Model: S-max
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2007
|
Można wiedzieć jaki koszt sprawdzenia ciśnienia w cylindrach? zdaje się, że bujam się z identycznymi objawami zresztą nawet założyłem temat podobny do tego. Też wlałem specyfiku do przeczyszczenia wtrysków, o których tu było pisane ale poprawy nie ma.
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
|
Cytat:
Jak nic nie zdziałamy to podjadę do Forda na aktualizacji oprogramowania. Poza tym mam gwarancje ta na 12 miesiecy. Wszystkie rzeczy ktore nie podlegaja gwarancji zostaly wyeliminowane, jak wtryski, egr, swiece. Kurcze pytanie tylko gdzie lezy problem a jak widac jest on nie tylko w moim aucie ale i wielu innych osob. Co z tymi silnikami jest nie tak???? Ostatnio edytowane przez kameleon7 ; 10-12-2014 o 19:34 |
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
|
Wpadlem jeszcze na jeden pomysl. Z tego co czytalem to moze byc walniety czujnik temperatury plynu chlodniczego. Np pokazuje minimalnie tylko 20 stopni . Wtedy pcm mysli ze jest cieplo a tu np jest 0 stopni i daje inna dawke paliwa plus np nie grzeje swiec.
Czy w forscanie mozna podejzec tem z tego czujnika? |
|
|
|
|
|
#46 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-03-2009
Model: S-Max
Silnik: EcoBlue 190KM
Rocznik: 2020
|
Nie wiem czy jest jeden czy dwa czujniki temp. płynu, ale jeden na pewno można na żywo podejrzeć w teście zegarów (trzymasz OK na kierownicy, wkładasz kluczyk, włączasz zapłon i jak zacznie się test zegarów puszczasz OK, potem naciskasz OK aż znajdziesz odczyt z czujnika i włączasz silnik).
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
|
Oba czujniki temperatury, ten od silnika i od paliwa sa ok. Sprawdze jeszcze rano czy pokazuja rzeczywista temperature i dam znac.
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
Ktos naprawil swoja usterke. Ja mywmienilem regulator cisnienia paliwa poniewaz ciekl. NIestety nadal obroty faluja na zimnym i silnik nierowno chodzi jak sie dodaje gazu. Po okolo 2 - 3 minutach juz dziala normalnie.
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mariusz
Model: S-Max
Silnik: 2,0 TDCI BiTurbo
Rocznik: 2016
|
Ja również poszedłem tą drogą. Niestety i u mnie wymiana regulatora w układzie niskiego ciśnienia nic nie dała. Został tylko wyeliminowany wyciek. Silnik po odpaleniu nadal nierówno pracuje przez pierwszych kilka minut. Przyczyna pozostaje nieznana. Może ktoś w końcu znajdzie rozwiązanie tej zagadkowej usterki. Tylko kiedy?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
|
To nie jest usterka, tylko charakterystyka pracy silnika spalinowego.
|
|
![]() |
|
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|