Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 03-03-2015, 11:37   #231
rajman
ford::professional

Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
Domyślnie

Webasto

tapatalk @ es five

rajman jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-03-2015, 22:16   #232
benio

Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
Domyślnie Odp: Instalacja dodatkowego podgrzewacza cieczy w TDCI - opis

Od webasto.

Rajman już odpowiedział - mój post do skasowania.

Ostatnio edytowane przez benio ; 03-03-2015 o 22:19
benio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-11-2015, 10:20   #233
pablolinda
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: MONDEO MK3
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: 2003

Witam wczoraj wymieniłem drugi termostat i niestety efektu jakiego oczekiwałem a mianowicie zagrzania silnika do temperatury pracy po około 3 km jaki kiedyś przed awarią miałem nie mam. Mam fabryczny podgrzewacz i świece w nim sprawdzone za pomocą amperomierza mają być sprawne. Moje pytanie jest takie bo po mimo przeczytania 24 stron nie doszukałem się informacji jak podłączyć diodę sygnalizujące jego pracę jeśli przy przekaźnikach, to gdzie dać + i - od diody bo nie jest tak banalnie ponieważ podobno sterowanie wychodzi masa chyba że źle zrozumiałem coś i wystarczy połać + z przekaźnika a masę wziąć gdzie popadnie i zadziała. Lub w jaki inny sposób można sprawdzić czy podgrzewacz dział.
Mam jeszcze jedno pytania czy sto stosował ktoś patent z gwoździkiem lub nitem opisany tu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ale że nie jestem tam zalogoiwany to nie mogę tam nic zapytać a jęczę nie zgłębiłem całych 50 stron tematu gruniu napisał "a ja szukałbym przyczyny w trójniki nad termostatem, puszcza płyn na chłodnice z głowicy" i wczoraj przy wymianie termostatu razem z mechanikiem ostrożnie tak żeby nic z tego trójnika nie zgubić przypadkiem (bo liczyłem że znajdę tam jakąś kulkę) zajrzeliśmy ale niestety nic tam nie było i zastanawia mnie czy kiedy kol-wiek tam było i ze starości gdzieś się zużyło i poszło w układ czy nic nie powinno być od nowości tam. Chodzi o to że po zastosowaniu patentu z nitem gwoździkiem sposób nagrzewania ślinika się poprawia żeby nie napisać że wraca do stanu rzeczy jaki był kiedy silnik osiągał temp pracy po około 3km przed awarią.
Stary 18-11-2015, 15:26   #234
matrog19
ford::expert

Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002

Cytat:
Napisał pablolinda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam jeszcze jedno pytania czy sto stosował ktoś patent z gwoździkiem lub nitem opisany tu
Siedzę na mondeo klub polska i czytam po kolei wszystko. Hmm może faktycznie tam powinna być jakaś kulka czy coś w tym stylu w odpowietrzniku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 18-11-2015, 18:19   #235
pablolinda

No ja też siedzę i czytam narazie jestem na 33 stronie jak czas mi pozwoli przeczytam wszystko. Wydaje się mi że mogła tam być jakaś kulka która z czasem gdzieś ucieka ciekawe czy jak by się pokosił o nową fabryczną obudowę termostatu czy takowa była by w zestawie.
Stary 18-11-2015, 18:39   #236
matrog19
ford::expert

Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002

W Przeźmierowie obok Poznania jest sklep z oryginalnymi częściami gdzie kupuję filtry itp. Facet jest w porządku może warto go zapytać czy coś wie w tym temacie czy może sprawdzić. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Ostatnio edytowane przez matrog19 ; 18-11-2015 o 18:43
matrog19 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-11-2015, 19:38   #237
benio

Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009

Cytat:
Napisał pablolinda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... Moje pytanie jest takie bo po mimo przeczytania 24 stron nie doszukałem się informacji jak podłączyć diodę sygnalizujące jego pracę jeśli przy przekaźnikach, to gdzie dać + i - od diody bo nie jest tak banalnie ponieważ podobno sterowanie wychodzi masa chyba że źle zrozumiałem coś i wystarczy połać + z przekaźnika a masę wziąć gdzie popadnie i zadziała. ...
Pablolinda,
jeżeli o to co poniżej Ci chodziło, to chyba jesteś przemęczony, że nie mogłeś znaleźć.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].
benio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-11-2015, 00:40   #238
pablolinda

Cytat:
Napisał benio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pablolinda,
jeżeli o to co poniżej Ci chodziło, to chyba jesteś przemęczony, że nie mogłeś znaleźć.
#109, #132.
tak kolego bo czytałam ten temat już o 12 w nocy i o ile zdjęcie z przełącznikiem i dioda widziałem to schemat mi jakoś umknął albo jeśli go widziałem to jakoś nie powiększyłem do przeanalizowania. No na schemacie fajnie prosto to wygląda pytanie czy te opisy czyli cyferki są gdzieś nabite na przekaźniku czyli np 5 tam sobie włożę cienki kabelek i poprowadzę do diod bo do nich jeszcze się nie dobierałem wiem tylko w którym miejscu są i jak wyglądają. A kabelek to da rade tylko włożyć w odpowiednie gniazdo przekaźnika i docisnąć przekaźnikiem czy trzeba by gdzieś od spodu przylutować. Wiem że może pytania banalne ale narazie nie mam warunków żeby się do nich dobrać z racji opadów deszczu a jak się za to zabiorę to chciałbym być w miarę przygotowany żeby potem nie latać i nie szukać czy pożyczać potrzebne rzeczy typu lutownica która zostawiłem u rodziców aktualnie. Diodę montował bym raczej tymczasowo więc pomyślałem że kabeki najprościej było by pościć w szczelinie przy błotniku i przyciąć pod uszczelka w drzwiach i gdzieś w okolicy przełącznika świateł przyczepić tymczasowo Chyba że macie jakieś inne sugestie.

Cytat:
Napisał matrog19 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W Przeźmierowie obok Poznania jest sklep z oryginalnymi częściami gdzie kupuję filtry itp. Facet jest w porządku może warto go zapytać czy coś wie w tym temacie czy może sprawdzić. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
no ja części jak nie u siebie to zamawiałem tu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] do tej pory ale czy ktoś z obsługi mógłby udzielić odpowiedzi czy tam w nowym jakiś zaworek jest to może być ciężko bo powiedzą pewnie że oni tylko sprzedają i nie analizują czy jest w środku coś czy nie patrząc po zdjęciach nowej obudowy termostatu nie zauważyłem że miało by być coś jeszcze w zestawie dodatkowo typu kulka jakaś chyba że ten zaworek jest w środku i na zewnątrz go nie widać.

Ostatnio edytowane przez pablolinda ; 19-11-2015 o 00:59
pablolinda jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-11-2015, 09:31   #239
rajman

Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019

jaki zaworek? skoro to ma dzialac jak odpowietrznik to musi tam byc dziurka.
nic tam nie ma a wlozenie nita czy gwozdzika pomaga tak naprawde polowicznie.

na mkp jest kolega Paolo ktory ma jeszcze lepszy patent ktory zawsze dziala i sie sprawdza w kazdym mondeo. Ni zdradza go jednak do wiedzy internautow, za taka interwencje trzeba u niego zaplacic.

pytales jeszcze kolego o sprawdzenie dzialania inne niz dioda sygnalizujaca. nie ma zadnego problemu, forscan podaje kiedy pracuja przekazniki, wiec zkladajac ze masz sprawne swiece moze to byc jakis punkt odniesienia.

Ostatnio edytowane przez rajman ; 19-11-2015 o 12:52
rajman jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-11-2015, 10:14   #240
pablolinda

Cytat:
Napisał rajman Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
na mkp jest kolega Paolo ktory ma jeszcze lepszy patent ktory zawsze dziala i sie sprawdza w kazdym mondeo. Ni zdradza go jednak do wiedzy internautow, za taka interwencje trzeba u niego zaplacic.
czyli jeszcze nie zdradził tego patentu na kolenchym stronach tematu bo jestem narazie na 34 stronie. Ciekawe gdzie dokładnie mieszka w wawie i czy można jakiś kontakt z nim nawiązać to może bym do niego podjechał i by mi to naprawił.

Cytat:
Napisał rajman Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pytales jeszcze kolego o sprawdzenie dzialania inne niz dioda sygnalizujaca. nie ma zadnego problemu, forsac podaje kiedy pracuja przekazniki, wiec zkladajac ze masz sprawne swiece moze to byc jakis punkt odniesieniana
czyli trzeba by poczekać aż się ochłodzi do 0 i podłączyć program z laptpem i zobaczyć co pokazuje w trakcie jazdy. Musze tylko zapytać kolege jaki on ma program do swojego Focusa i czy ma dobrą baterię w laptopie.

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Przeszukaj ten temat:

Zaawansowane wyszukiwanie

Zasady postowania