![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#231 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
Webasto
tapatalk @ es five |
|
|
|
|
|
#232 |
|
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Od webasto.
Rajman już odpowiedział - mój post do skasowania. Ostatnio edytowane przez benio ; 03-03-2015 o 22:19 |
|
|
|
|
|
#233 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: MONDEO MK3
Silnik: TDCi 115KM
Rocznik: 2003
|
Witam wczoraj wymieniłem drugi termostat i niestety efektu jakiego oczekiwałem a mianowicie zagrzania silnika do temperatury pracy po około 3 km jaki kiedyś przed awarią miałem nie mam. Mam fabryczny podgrzewacz i świece w nim sprawdzone za pomocą amperomierza mają być sprawne. Moje pytanie jest takie bo po mimo przeczytania 24 stron nie doszukałem się informacji jak podłączyć diodę sygnalizujące jego pracę jeśli przy przekaźnikach, to gdzie dać + i - od diody bo nie jest tak banalnie ponieważ podobno sterowanie wychodzi masa chyba że źle zrozumiałem coś i wystarczy połać + z przekaźnika a masę wziąć gdzie popadnie i zadziała. Lub w jaki inny sposób można sprawdzić czy podgrzewacz dział.
Mam jeszcze jedno pytania czy sto stosował ktoś patent z gwoździkiem lub nitem opisany tu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ale że nie jestem tam zalogoiwany to nie mogę tam nic zapytać a jęczę nie zgłębiłem całych 50 stron tematu gruniu napisał "a ja szukałbym przyczyny w trójniki nad termostatem, puszcza płyn na chłodnice z głowicy" i wczoraj przy wymianie termostatu razem z mechanikiem ostrożnie tak żeby nic z tego trójnika nie zgubić przypadkiem (bo liczyłem że znajdę tam jakąś kulkę) zajrzeliśmy ale niestety nic tam nie było i zastanawia mnie czy kiedy kol-wiek tam było i ze starości gdzieś się zużyło i poszło w układ czy nic nie powinno być od nowości tam. Chodzi o to że po zastosowaniu patentu z nitem gwoździkiem sposób nagrzewania ślinika się poprawia żeby nie napisać że wraca do stanu rzeczy jaki był kiedy silnik osiągał temp pracy po około 3km przed awarią.
|
|
|
#234 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
Cytat:
|
|
|
|
#235 |
|
|
No ja też siedzę i czytam narazie jestem na 33 stronie jak czas mi pozwoli przeczytam wszystko. Wydaje się mi że mogła tam być jakaś kulka która z czasem gdzieś ucieka ciekawe czy jak by się pokosił o nową fabryczną obudowę termostatu czy takowa była by w zestawie.
|
|
|
#236 |
|
ford::expert
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
W Przeźmierowie obok Poznania jest sklep z oryginalnymi częściami gdzie kupuję filtry itp. Facet jest w porządku może warto go zapytać czy coś wie w tym temacie czy może sprawdzić. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Moje Mondeo mk3 TDDI: http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=113404 W stajni jeszcze Citroen Xsara Picasso 1.6 HDi 92 km 2007 rok. Ostatnio edytowane przez matrog19 ; 18-11-2015 o 18:43 |
|
|
|
|
|
#237 | |
|
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
Cytat:
jeżeli o to co poniżej Ci chodziło, to chyba jesteś przemęczony, że nie mogłeś znaleźć. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ], [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. |
|
|
|
|
|
|
#238 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez pablolinda ; 19-11-2015 o 00:59 |
||
|
|
|
|
|
#239 |
|
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
jaki zaworek? skoro to ma dzialac jak odpowietrznik to musi tam byc dziurka.
nic tam nie ma a wlozenie nita czy gwozdzika pomaga tak naprawde polowicznie. na mkp jest kolega Paolo ktory ma jeszcze lepszy patent ktory zawsze dziala i sie sprawdza w kazdym mondeo. Ni zdradza go jednak do wiedzy internautow, za taka interwencje trzeba u niego zaplacic. pytales jeszcze kolego o sprawdzenie dzialania inne niz dioda sygnalizujaca. nie ma zadnego problemu, forscan podaje kiedy pracuja przekazniki, wiec zkladajac ze masz sprawne swiece moze to byc jakis punkt odniesienia. Ostatnio edytowane przez rajman ; 19-11-2015 o 12:52 |
|
|
|
|
|
#240 | ||
|