![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#11 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.4 80KM, Pb+LPG
Rocznik: 2006
|
Kolego a jak sonda lambda? Czy zdejmowałeś wężyk od odmy? Bo może jest zawalony i nie ma prześwitu. Poza tym napisałeś ze jest elastyczny a on ma być sztywny żeby podciśnienie go nie zassało.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Grzegorz
Silnik: 1.6
|
Kolego, wąż odmy nie jest zawalony, bo wyjmowałem go w całości i dmuchałem w niego. Co do sondy lambda... ciężko ją zdiagnozować, wszyscy mi mówią, że gdyby ona była uszkodzona, to prawie pewne jest to, że komputer wywaliłby błąd.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Darek
Silnik: 1.4 80KM, Pb+LPG
|
Możesz zobaczyć jaki daje wykres podczas pracy (falowania) silnika czy zmienia się regularnie, czy się nie przywiesza. Sonda chyba może dawać zły sygnał a mimo tego komputer tego nie rozpozna i nie wywali błędu. Nie jestem specjalistą ale może się chyba tak zdarzyć.
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-06-2015
Model: Fiesta MK7
Silnik: 1.6 120km
Rocznik: 2009
|
witam
Odgrzeje temat mam podobny problem, tyle ze to fiesta mk7 1.6 120km. na wolnych obrotach czuć takie minimalne szarpnięcia. problem bardziej widać jak się podniesie obroty na ok 1200rpm i falują +/- 100. wymieniłem świece cewkę i kable, przeczyściłem przepustnice, nic to nie dało i tak to rzeczywiście wygląda jakby był problem z podciśnieniem. sprawdziłem wężyki które wychodzą z kolektora zaraz za przepustnica (takie sztywne), oraz wężyk o którym pisał kolega w 2 poście( z tym ze u mnie ma on może 10cm i wchodzi prosto w kolektor), oraz wężyk który wychodzi z pokrywy zaworów. wszystkie wyglądają na sprawne jutro mam mieć interfejs elm327. idzie przy pomocy ELMCONFIG-a lub FORSCAN-a sprawdzić parametry podciśnienia, albo coś innego co może być z tym związane Ostatnio edytowane przez arturek ; 10-11-2021 o 21:12 |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| nierówna praca , szarpanie |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|