![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#591 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adam
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2009
|
Witam mam mały problem w mojej foce z 2009 roku wyjęcie bezpiecznika F135 i 110 skutkuję dezaktywacją świateł dziennych jednakże światła pozycyjne świecą nadal w pozycji zero? Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zdziałać? Pracuje na stałe w Niemczech i nie jest mi to przez ponad pół roku potrzebne. Dodam że foca kupiona w polskim salonie wersja Amber x
|
|
|
|
|
|
#592 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|
A pewien jesteś, że wyciągnąłeś F110? Bo to raczej on odpowiada za pozycyjne. Spróbuj jeszcze wyciągnąć F113.
|
|
|
|
|
|
#593 |
|
ford::average
![]() Imię: Arek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.6 Duratorq TDCi 109KM
Rocznik: 2006
|
Wszystko fajnie wygląda i wgl. Działa co najlepsze mam FF MK2 z 2005r i czujnikiem świateł zmierzchu i funkcją auto oczywiście wszystko co przeczytałem jest zawarte w filmiku niżej ?
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Myślę aby też takie coś u siebie zrobić tylko mam pytanie z innej beczki jak z legalnością z tym w Polsce czy na przeglądzie czy policja będzie się czepiać tego ? czy to lekko naciągana sytuacja bo w lampie przedniej nie ma nigdzie wybite homologacji DRL itp edit: Poczytałem też na innych forach i umnie troszkę lipa będzie z soczewkami skrętnymi bo : "Dla świateł skrętnych (zrobionych przecież na zwykłych halogenach) można to wykonać. Konsekwencje są takie, że jeśli wieczorem wyłączymy samochód ze skręconymi (tylko w prawo - przy parkowaniu AFSy nie skręcają w lewo) światłami, to rano DLRy odpalą nam świacąc w prawo i dziwiąc kierowców z przeciwka dlaczego nasza prawa lampa tak dziwnie świeci... Pierwszy tynel po drodze (jak mamy lamy automatyczne, co dla AFSów w zasadzie jest normą) doprowadzi do zainicjowania świateł ("zeza") i będzie OK. Tak więc dla świateł skrętnych uruchomienie trybu świateł dziennych nie jest zakazane, choć trzeba się liczyć z tym, że nasze reflektory czasami będą wyglądały dla innych (w tym być może Panów w białych czapkach...) dziwnie." Ostatnio edytowane przez areik ; 01-02-2016 o 03:42 |
|
|
|
|
|
#594 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK3
Rocznik: 2011
|
OK dzięki za info, czy ktoś jeszcze z Trójmiasta mógłby mi pomóc? czy da się to zrobić w ELMConfig?
|
|
|
|
|
|
#595 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
w FF2 (a tego modelu dotyczy ten wątek) to robi się ręcznie. Bez komputera
Wszystko jest opisane w tym wątku!
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM Ostatnio edytowane przez mayak ; 02-02-2016 o 10:32 |
|
|
|
|
|
#596 | |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK3
Rocznik: 2011
|
Dzisiaj byłem u kolegi mm32 i faktycznie udało się za co jestem bardzo wdzięczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#597 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Damian
Model: Fiesta MK7
Silnik: R4 1.4 16V 96 KM
Rocznik: 2010
|
Witam, po przeczytaniu wątku nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie, mam nadzieję, że pomożecie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Posiadam Focusa z Niemiec koniec 2008 po lifcie. Włącznik świateł bez AUTO, na pozycji 0 nie świecą żadne światła, nie mam czujników światła/deszczu, mój GEM to 7M5T-14A073-CC jednym słowem wielka bieda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wpadł mi w ręce ostatnio włącznik świateł z AUTO i chciałbym, się dowiedzieć czy możliwe jest automatyczne włączanie najzwyklejszych świateł mijania po ustawieniu przełącznika na AUTO? Czyli: pozycja 0 - brak oświetlenia, pozycja MIJANIA - to światła mijania, pozycja AUTO - to światła mijania gasnące po wyjęciu kluczyka czy też zgaszeniu silnika. Z góry dzięki za odpowiedzi. |
|
|
|
|
|
#598 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 25-02-2012
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 1.8 tdci 115 ps
Rocznik: 2008
|
mogę się mylić ale wg. mnie brak czujnika desczu/zmierzchu czyli musisz dołożyć a tu może być problem z szybą czy jest pod to przygotowana
|
|
|
#599 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Cytat:
Pozycja "Auto" z czujnikiem zmierzchu po prostu w dzień świateł nie zapali, dlatego funkcja u nas nie przydatna. Chyba, że zamontujesz dodatkowo LED-y do jazdy dziennej, które będą świeciły się na przemian z mijania właśnie dzięki przełącznikowi z "Auto" i czujnikowi zmierzchu. Inne rozwiązanie (opisywane w tym wątku) to włączenie "świateł skandynawskich", które będą świeciły w pozycji "0" ale niestety zawsze po włączeniu zapłonu. Można to zrobić z drutem oporowym zmniejszającym ich jasność o ileś tam % oraz wyjęcie bezpiecznika F110, który wyłączy wszystkie światła zewnętrzne poza mijania. Miałem tak w moim FF2 FL z fabrycznym drutem oporowym i dodatkowo właśnie wyjąłem ten F110. Ale to była krajówka (PL), a te z DE raczej nie były w ten gadżet doposażone. |
|
|
|
|
|
|
#600 | ||
|
ford::beginner
![]() Imię: Damian
Model: Fiesta MK7
Silnik: R4 1.4 16V 96 KM
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Cytat:
Zapytam może bardziej od strony technicznej ustawienie włącznika na światła mijania powoduje, że w jakimś miejscu w GEMie pojawia się napięcie niezależnie czy kluczyk jest przekręcony czy nie. Chciałbym zrobić takiego moda, że ustawienie na włączniku świateł AUTO powoduje pojawienie się napięcia na tym samym miejscu ale dopiero po przekręceniu stacyjki. Czyli chciałbym mieć na przełączniku w miejscu AUTO a nie 0 takie światła skandynawskie ( o ile w nich też palą się tyle pozycje + deska). I jeśli byłby ktoś łaskaw zarzucić fragmentem schematu instalacji świateł (lub całym) dla foczki po lifcie to będę bardzo wdzięczy bo wszystko co ściągam jest do wersji przed liftem. |
||
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|