![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#581 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: FORD FOCUS MKIII TREND SPORT KOMBI
Silnik: 1.6 Ecoboost 150KM -> 182KM
Rocznik: 2012
|
W direct config dla ACM (blok 727) nie ma różnic między działającymi i niedziałającymi TMC. Niektórzy mają inne ustawienia, ale znalazłem 2 identyczne co wskazuje na brak zależności.
Tutaj 1. Rothmans 2. Jacek-k-wawa 3. Cattani75 Są różnice w numerze sprzętowu i programu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Załączam też poprawioną tabelkę: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Modyfikacje w moim aucie: Moc 182 KM + Radio sync2 + Nawigacja + Kamera wsteczna ![]() <tu wszystko o moim aucie> §23 Ostatnio edytowane przez BrudnyHenryk ; 22-06-2016 o 17:52 |
|
|
|
|
|
#582 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-05-2015
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2015
|
A wchodzi w rachubę podegranie softu DS7T-14D100-GF (czyli tego z działającego u Cattaniego ACM) do HW takiego jak u mnie albo Rothmansa (czyli DS7T-19C107-Fx)?
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - a nie masz może dostępu do takiego ACMa w którym nie działa TCM żeby zobaczyć jakie kości tam siedzą i czy ma obsadę obu tunerów? Znalazłem taie dokument: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wynika z niego, że dla opcji z jednym tunerem procesor sygnałowy powinien być SAF7746 czyli inny niz u Ciebie. Tak w ogóle to tak kość tunera TEF7000 jest już dość mocno obsolete i dawno jest zastąpiona czymś nowym. Robi się coraz ciekawiej - nie Sony tylko Sanyo, stare kości... Ostatnio edytowane przez jacek-k-wawa ; 22-06-2016 o 18:08 |
|
|
|
|
|
#583 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 22-06-2016 o 19:49 |
|
|
|
|
|
|
#584 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Ten mój ACM to jest ACM z Kugi MK2 - CV4T-19C107-AC
Czyli modelowo najstarszy z całej listy u @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] . Nie wykluczam, że nowsze mają/nie mają takiej kości NXP, która załatwia nasz problem - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jednak jest to kość (mowa o TEF7006/7007) nie będąca klasycznym tunerem, a - jak sama nazwa wskazuje - tunerem dedykowanym, "cyfrowym". Tak więc musi występować w towarzystwie tunera AM/FM - np. jednego nowszego odpowiednika TEF7000 - aby całość działała.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 22-06-2016 o 21:09 |
|
|
|
|
|
#585 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 22-06-2016 o 21:38 |
|
|
|
|
|
|
#586 |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Dziś przy okazji pobytu w zaprzyjaźnionym serwisie postanowiliśmy z kolegą "zepsuć" SYNC 2 = robiąc downgrade softu i przy okazji dezaktywując NAVi.
Jaki to miało cel zapewnie zapytacie.Ano miało taki = Aktywacja NAWI . Operacja zakończyła się sukcesem . Ale jest mały haczyk trzeba mieć kogoś kto ma odpowiednie uprawnienia i ma "jaja" . A w tym przypadku owych "jaj" nie trzeba było mieć ponieważ autko wyjechało z fabryki z NAVi która w magiczny sposób zniknęła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i można było "bezpiecznie" ją przywrócić bez konsekwencji powiedzmy "służbowych" . Ale pracujemy nad rozwiązaniem tych niedogodności ... może się jakoś uda to wyśledzić
|
|
|
#587 | ||
|
FCP member
|
Cytat:
Cytat:
Wystarczy do samochodu z navi fabryczną założyć Sync2 bez navi i zrobić "instalację modułu programowalnego". OASIS "ucieszy" się, że ma zmieniony APIM, zainstaluje wszystko co trzeba - w tym uaktywni navi w tym "podłożonym" Sync2. Wystarczy teraz przełożyć oba Sync na "swoje miejsce", w "samochodzie dawcy" ponownie zrobić instalację modułu programowalnego APIM (tego oryginalnego) i oba samochody będą miały navi. Pomysł znany i sprawdzony - ma tylko takie minusy, że wymaga "samochodu dawcy" oraz dostępu dealerskiego do AOSIS. Tak więc - dalszych sukcesówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. BTW - z pomysłu nie da się wycisnąć dokładnie nic więcej, bo przesyłany internetowo plik licencji jak był podpisywany cyfrowo VINem "samochodu dawcy" tak nadal jest i "pasuje" tylko do określonego APIM (po numerze) i określonego samochodu (po VIN)... Tak więc sprawdzaj dalej ogólnie znane dane... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 22-06-2016 o 22:05 |
||
|
|
|
|
|
#588 | |
|
FCP member
|
Cytat:
|
|
|
|
#589 | |
|
FCP member
|
Cytat:
A "kontakt" będzie sobie szukał nowej pracy... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#590 |
|
FCP member