![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#271 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 07-03-2015
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Nie doprecyzowałem, że chodzi o światła mijania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bardzo denerwuje mnie, że po zmroku czy w garażu włączają mi się ksenony zaraz po włączeniu zapłonu, a nie dopiero po uruchomieniu silnika. Wg mnie jest to idiotycznie zaprojektowane.
|
|
|
|
|
|
#272 | ||
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Nie masz przycisku start engine? Bo jedyna możliwość kiedy denerwuje Cię że światła zapalają się po załączeniu zapłonu, to jeśli odpalałbyś auto z kluczyka a nie przyciskiem. Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#273 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Ciekawa teoria Zacznijmy od tego, że większość Focusów która ma czujnik zmierzchu, nie ma nawigacji. Po drugie - zgodnie z przepisami, po wjeździe do tunelu oznaczonego znakiem "Tunel" (D-37) , jest obowiązek włączenia świateł mijania. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 30-08-2016 o 18:04 |
|
|
|
|
|
|
#274 |
|
|
Hmm.. To ja nie wiem. Ja mam czujnik zmierzchu i nawigacje. Taki rarytas mi się trafił. I nie za bardzo rozumiem tutaj cokolwiek o światłach dziennych. Jadę normalnie w dzień to mam DRLy (wbudowane), dojeżdżam do tunelu to w niecałe pół sekundy po wjechaniu do tunelu zapalają mi się światła mijania. Stąd moje pytanie jak długi jest most, że stojąc pod mostem czujnik nie załączył światel mijania. Bo jeśli jest to krótki most, to kto wie czy czujnik nie wykrywa że przed autem jest jasno, lub jak mówiłem, może mieć to związek ze w nawigacji jest informacja o tunelu i ma to pierwszeństwo przed czujnikiem (który przecież i tak zalapie że nagle zabrakło światła i włączy mijania).
|
|
|
|
|
|
#275 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-10-2015
Model: Ford Focus
Silnik: 150KM
Rocznik: 2015
|
Most (przejazd pod mostem/wiaduktem) ma 5-10m. Testowałem nawet postój pod nim (dobra minute) i nic, czujnik nie reagował. Trochę dziwne bo zdecydowanie jest ciemniej i nie ma lamp oświetlenia pod nim.
|
|
|
|
|
|
#276 | ||
|
![]() Zarejestrowany: 07-03-2015
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#277 |
|
|
No to jest jakiś trop. Nie wiem pod jakim kątem ten czujnik zbiera ale tak mi się wydaje że ustawili coś pomiędzy niebem a droga przed kierowca. Z naciskiem na bardziej na drogę niż na niebo
|
|
|
|
|
|
#278 |
|
|
A tak przy okazji. Orientuje się ktoś czy można dołożyć dodatkowe lusterko do obserwowania tylnej kanapy? Trzeba samo lusterko czy cały moduł podświetlenia nastrojowego?
|
|
|
|
|
|
#279 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Trzeba uważać przy demontażu panelu z podsufitki bo standardowo urywa się ta taśma-wiązka podświetlenia nastrojowego tak jak jest urwana i w tym egzemplarzu...
|
|
|
|
|
#280 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Tu tańszy który powinien pasować do Focusa mk3 [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
|
![]() |
| Tagi |
| audio , focus , mk3 , oświetlenie , wyposażenie |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|