![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
W początkowej fazie, gdy akumulator jest nieco słabszy to S&S wyłączy silnik ale powinien pojawić się komunikat o konieczności ręcznego włączenia przyciskiem (czy jakoś tak).
W moim przypadku (całe szczęście jeszcze na gwarancji) ASO wymieniło akumulator. |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Gdzieś na forum długo rozpisywałem się cóż może być przyczyną niedziałającego SS (akumulator, czujnik na pedale sprzęgła itp itd). Nigdy w końcu nie doszedłem dlaczego nie działa i jakoś przestało mnie to denerwować. |
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zablokowany
Model: Ford Focus ST [MKII]
Silnik: mocny - jakieś 280KM
Rocznik: 2010
|
I o to przecież chodziło, żeby zrobić coś co da zajecie serwisom a użytkownikom najpeirw wcisnąc jakie to wspaniale, oszczędne i ekologiczne, by potem kompletnie nie zwracali na to uwagi. W krajach wysoko rozwinietych problem faktycznie nie istnieje. jak sie naprawa robi za droga, auto sie sprzedaje na export i wymienia na nowe. W kraju jak PL....ok, jest sporo ludzi, którzy tez właściwie nie musza sie martwić czy i kiedy sie coś zepsuje i jak drogie bedzie w naprawie. jednak znakomita większosć kupuje jeśli nie nowe to używane, sprowadzone samochody z tymi systemami i to często na kredyt z ratą taką, że cokolwiek wyskoczy do naprawy to budżet domowy ledwo dźwiga. I coż...Świetlana przyszlość rysuje się przed właścicielami autoszrotów...
Bump: Cytat:
Potem na pytanie - czy akumulator jest taki sam jak w moim aucie? Pada odpowiedź - Nie, jest inny, dostosowany do pracy z systemem S&S. Tyle. Różnic poszukaj sobie sam. Oczywiście poszczególne elementy nawet w przekroju byly obecne na każdej prezentacji... Co do systemów w Fordach...nie jestem do końca pewien ale chyba w całosci korzysta z układów opracowanych przez Bosch. BMW natomiast w duzej mierze opiera sie na własnym autorskim systemie i kilku podzespołach od Bosch. To moze być przyczyna ew. awaryjności, bo jak dotąd nie słyszałem, by w BMW ktoś mial jakieś szczególne problemyz SS. |
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Cytat:
Bez odbioru. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
Cytat:
widzisz jak producenci potrafią o siebie dbać ? niebawem zrobią silniki na 20 000 km a wy to będziecie łykać jak pelikany, za przeproszeniem |
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: Ford Grand C-Max Titanium
Silnik: 1.0 EcoBoost 125KM
Rocznik: 2013
|
Boncio skąd masz taką informację? Właśnie zacząłem 4 rok użytkowania Grand Cmax-a z S/S. Akumulator EFB w świetnej kondycji - od nowości w samochodzie (samochód kupiony w salonie). Nie korzystam z systemu S/S. Typowy czas użytkowania zwykłego akumulatora to 5 lat więc bliżej mi do końca niż dalej. Puki co nie narzekam.
|
|
|
|
|
|
#58 | |
|
Zablokowany
Model: Ford Focus ST [MKII]
Silnik: mocny - jakieś 280KM
Rocznik: 2010
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
![]() Zarejestrowany: 21-09-2009
Model: Focus C-Max , Fusion
Silnik: 2.0 16v 145KM , 1.6 Tdci 90KM
Rocznik: 2006 Silver Polar, 2006 Jeans Metalik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Robert
Model: Kuga Mk2
Silnik: 1.5 EB 150 -> 190 KM
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Pierwszy: 1,5 roku, gwarancja; drugi: 2,5 roku - niestety na własny koszt; teraz na trzecim na razie 1 rok i wszystko OK - ZOBACZYMY CO DALEJ.... |
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|